L'Executiu ampliarà la consulta sobre el Pla de Cooperació 2013-2016

  • Mans amb la bola del món

    Mans amb la bola del món

  • Foto del Secretari General de Cooperació

    Foto del Secretari General de Cooperació

Tags

El passat 25 de juliol, el Secretari General de Cooperació va anunciar que ampliarà el procés de consultes amb les ONG de Cooperació pel Desenvolupament en relació al Pla que regirà la política de cooperació pels propers  4 anys.

Com a conseqüència del malestar expressat per diverses ONG en relació a l’elaboració del Pla de Cooperació 2013-2016, el Secretari General de Cooperació Internacional ha anunciat que ampliarà el procés de consultes a les ONGD respecte al previst inicialment.

El motiu de la crítica sobre el procés per part de les ONG ve donada per la sensació de que l’executiu volia limitar la seva participació en el Pla i fan referència al Pla Director que està vigent actualment, el qual es caracteritza pel fet que hi van poder participar més de 30 ONG, que van poder fer les seves aportacions i esmenes de l’esborrany.

Com a reacció a aquesta situació, el Ministeri d’Assumptes Exteriors i Cooperació ha dit que complirà amb el que es disposa a la Llei de Cooperació pel que fa a les consultes a ONG del Sector. A més, també vol afegir la organització d’unes jornades prèvies per que totes les ONG qualificades puguin fer arribar les seves aportacions.

En aquesta línia, el Govern s’ha compromès a fer arribar en breu l’esborrany del Pla a la resta dels departaments ministerials i sotmetre’l a consulta de la societat civil al mes de setembre (en el marc de la celebració de les jornades). Després s’enviarà al Consell de Cooperació, a les Comunitats autònomes i al Parlament i finalment al Consell de Ministres que l’hauria d’aprovar a finals de desembre.

Respecte a aquest procediment de consultes, el Secretari de Cooperació també ha recordat que en l’actual context de crisi, el Pla s’ha d’ajustar a la situació i ha convidat a tots els agents socials a fer un exercici de realisme.

Llegir més

Afegeix un comentari nou