L’ONU denuncia l’exclusió de les persones amb discapacitat de l’educació general

Suport Associatiu - Jurídic
L'ONU insta el govern espanyol a garantir l’educació inclusiva. Font: Plena Inclusión Madrid
L'ONU insta el govern espanyol a garantir l’educació inclusiva. Font: Plena Inclusión Madrid
Convenció sobre els drets de les Persones amb Discapacitat està en vigor a l’estat espanyol  des de l’any 2008.  Font: autismo.org.es
Convenció sobre els drets de les Persones amb Discapacitat està en vigor a l’estat espanyol des de l’any 2008. Font: autismo.org.es

L’ONU denuncia l’exclusió de les persones amb discapacitat de l’educació general

Suport Associatiu - Jurídic

Resum: 

L’organització fa públic un informe on revela la segregació d’aquest col·lectiu a l’estat espanyol i insta el govern a garantir l’educació inclusiva.

L’ONU ha posat en relleu la manca d’accés a l’educació inclusiva i de qualitat per a les persones amb discapacitat i ha assenyalat violacions greus o sistemàtiques del dret a l’educació d’aquest col·lectiu a l’estat espanyol.

Aquestes són algunes de les conclusions de l’informe elaborat per experts del Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat arran de les visites realitzades a diversos punt d’Espanya durant els mesos de gener i febrer del 2017.

La investigació realitzada denuncia l’existència d’un sistema educatiu paral·lel per a estudiants amb discapacitat integrat per centres d’educació especial o aules especials dins dels centres ordinaris, pràctica que perpetua la segregació del col·lectiu.

Fruit d’aquesta investigació, l’ONU insta l’estat a establir un pla d’acció nacional, elaborat amb el suport d’entitats del sector de la discapacitat, per poder posar fi a les violacions denunciades.

Aquesta situació discriminatòria s’ha portat a terme malgrat que la Convenció sobre els drets de les Persones amb Discapacitat està en vigor a l’estat espanyol des de l’any 2008.


Informacions relacionades:

El Govern català aprova el decret que regula l’educació inclusiva

Afegeix un comentari nou