Què hem de tenir en compte en l'ús d’Internet?

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Què hem de tenir en compte en l'ús d’Internet?

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Aprofitant la celebració del Dia d'Internet, volem fer a les entitats una sèrie de recomanacions sobre l'ús d'aquesta eina molt útil en les nostres vides, però no aliena a inconvenients. No oblidem que la Llei 4/2008 contempla la possibilitat d'aplicar les noves tecnologies al dret de vot, a la forma de fer la convocatòria, utilitzar el correu electrònic, sms, videoconferències...

Cal saber que:

  • quan utilitzem el correu electrònic és necessari utilitzar el camp "Còpia Oculta" (CCO) si remeten missatges de correu a diversos destinataris. D'aquesta manera, evitem difondre dades personals de tercers, per exemple les adreces electròniques dels destinataris.

Llegir més.

  • A les xarxes socials és convenient conèixer la configuració de privadesa del nostre perfil ja que l'establerta per defecte no limita l'accés a les nostres dades, així que el nostre perfil podria estar obert a tots els usuaris i la informació estaria disponible per a qualsevol, inclosos els cercadors.

Publicar informació de tercers o fins i tot imatges sense el seu consentiment, pot provocar la vulneració dels drets de tercers protegits per la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, de Protecció Civil del Dret a l'Honor, a la Intimitat Personal i Familiar i a la Pròpia Imatge o la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

A l’hora de donar de baixa un perfil, i malgrat haver cancel·lat el compte, certa informació pot seguir publicada en els perfils dels contactes de la xarxa social.

  • Les converses que es mantenen a les sales de xat (llocs virtuals en els quals els participants escriuen missatges que apareixen en els equips de la resta d'usuaris a l'instant) estan a l'abast de qualsevol usuari que estigui participant en aquesta mateixa sessió.

  • Finalment, a les xarxes P2P, que són un mitjà d'intercanvi de fitxers en el qual s'estableix una comunicació en els dos sentits (igual que podem descarregar també posem a la disposició de tercers la part descarregada), si no es delimita correctament quines carpetes personals es comparteixen poden distribuir-se arxius que no desitgem compartir.

Llegir més

Afegeix un comentari nou