Creixen un 20% les denúncies per violència de gènere en el primer trimestre de l'any

  • Hi ha hagut 30 assassinats per violència de gènere des de principis d'any, xifra récord des del 2003

    Hi ha hagut 30 assassinats per violència de gènere des de principis d'any, xifra récord des del 2003 - Font: Vozpópuli

  • El Consell General del Poder Judicial publica un informe amb dades estadístiques cada trimestre

    El Consell General del Poder Judicial publica un informe amb dades estadístiques cada trimestre - Font: Consell General del Poder Judicial

Una mitjana diària de 450 casos d’agressions masclistes arriben als jutjats de l’Estat espanyol, segons dades del Consell General del Poder Judicial, que fa una comparació amb les xifres de gener a març del 2016.

Cada dia, de gener a març del 2017, van arribar 450 casos de violència masclista als jutjats de l’Estat espanyol. És una mitjana que, segons les dades publicades pel Consell General del Poder Judicial, suposa un increment del 20% respecte el mateix trimestre de l’any passat.

En total, 38.000 dones van presentar 40.500 denúncies durant aquests tres mesos. El nombre de víctimes ha augmentat un 18,8% respecte el 2016, ja que en el primer trimestre de l’any passat van posar denúncies 31.900 dones, 6.000 menys que enguany.

En definitiva, són xifres que s’emmarquen en el pitjor inici d’any des del 2003 pel que fa a nombre d’assassinats per violència masclista: 30 víctimes mortals en tot l’Estat des del gener fins a finals de juny, tal com exposa l’informe del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Quatre del total d’assassinats van tenir lloc a Catalunya, segons dades del Departament d’Interior de la Generalitat

La presidenta de l’Observatori de Violència de Gènere del Consell General del Poder Judicial, Ángeles Carmona, considera que l’increment tant destacat en el nombre de denúncies es deu no a l’augment de les agressions sinó al resultat d’una major sensibilització i visibilitat de la lacra del masclisme. Així, les dones s’identifiquen amb el problema i s’atreveixen a fer el gran pas de denunciar-ho. 

Afegeix un comentari nou