Opinions anteriors

L’avaluació a les entitats i la col·lectivització del coneixement

Núria Comas - 03/11/2017

La generació de coneixement a partir de l’avaluació de l'activitat d'intervenció directa de la pròpia entitat és quelcom que permet guanyar capacitat d’acció i influència, fent un gran salt des de l’àmbit d’actuació estricte de l’entitat fins a un camp més ampli.

A la recerca de 100 bones pràctiques de reforma horària

Fabian Mohedano - 27/10/2017

La Generalitat de Catalunya ha impulsat diverses propostes de canvi per a la humanització dels horaris al tercer sector i ara és el moment de recollir les principals bones pràctiques a les entitats.

La lluita contra la pobresa energètica: ahir, avui i demà

Mònica Guiteras - 22/10/2017

És urgent que deixem d’aconsellar coses que ja intenten fer les persones que pateixen pobresa energètica (que mirin bé en què gasten, que es procurin ingressos, que estalviïn en el seu consum energètic, etc.) i comencem a exigir allò que les empreses sí que poden assumir.

17-O: res a celebrar

Xavier Loza - 13/10/2017

Les Nacions Unides ens convoquen, cada any i des de 1993, a celebrar el dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa el 17 d’Octubre. Les entitats hem de seguir construint perquè algun dia, més aviat que tard, puguem dir que el 17-O no hi ha res a celebrar.

Discernir, pacificar i dialogar

Francesc Torralba - 05/10/2017

El refús absolut a qualsevulla forma de violència, sigui física o verbal, estructural o cultural, ens uneix com a poble. L’anhel de pau i de convivència s’ha posat de manifest pels carrers i per les places.

El valor de l’educació en valors... al llarg de la vida!

Núria Martínez - 02/10/2017

Els valors no són conceptes que es puguin administrar als infants i joves com si d'una píndola es tractés. Per educar en valors ens calen educadors amb valors.

Fem un tracte: un nou diàleg entre generacions

Pilar Rodríguez - 29/09/2017

La necessitat d’invertir recursos, de crear mesures d’acompanyament i d’enfortir la solidaritat entre generacions és ara més necessari que mai: s’ha demostrat que l’aïllament, la solitud i no exercitar les seves capacitats i autonomia els genera encara més incapacitat i envelliment.

És possible un món en pau?

Xavier Masllorens - 17/09/2017

És important ser conscients que la pau no és un desig, sinó una construcció que requereix l’esforç continuat de cadascú. No és només un objectiu sinó el camí per assolir-lo, dia a dia, perquè la pau vagi creixent i mantenint-se amb fermesa.

El present són les persones

Núria Martínez - 14/09/2017

Des de 1997, amb el projecte Referents, acompanyem a jovent extutelat i en risc d'exclusió per millorar les seves oportunitats d'emancipació a través de la mentoria.

Un país des de sota: l’aportació catalana al món

Roger Buch - 08/09/2017

La principal característica de Catalunya com a país és que tot allò que han fet o promogut les institucions, és perquè anteriorment ho havien iniciat o promogut la ciutadania des de la base.

Seguirem endavant

Oriol Toro - 18/08/2017

Impotència, ràbia, tristor, però a la vegada, esperança, força i solidaritat, molta solidaritat.

És el moment!

Joan Rosinach - 28/07/2017

L’agost obre la porta i, per a moltes persones i gran part de les entitats i associacions, és el moment de fer un alto en el camí. Cadascú ho aprofitarà a la seva manera per a dur a terme les seves coses. Com pugui. Com vulgui. O com li deixin.