Opinions anteriors

Esport i compromís social

Juanjo Ortega - 30/01/2018

Fa temps que vivim una bombolla de cites esportives solidàries, una realitat que obliga a les entitats organitzadores a formular-se moltes preguntes.

El paper de les entitats en la lluita contra el càncer

Clara Rosàs - 24/01/2018

Amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, Clara Rosàs reflexiona sobre la malaltia i sobre el paper que hi juguen els programes d'atenció i suport desenvolupats per entitats catalanes.

Què fem creuats de braços?

Jordi Balot - 11/01/2018

Ara comença un nou any, i aquest, va sempre acompanyat de nous projectes, propostes i iniciatives que podem desenvolupar. Una d'elles podria ser fer un voluntariat!

La millor opció per Nadal és una mica radical, viure’l!

Maria del Carmen de la Fuente - 23/12/2017

Potser podríem preguntar-nos si hi ha algun moment de la nostra vida que compartim amb els pastors/es d’avui dia (bàsicament les persones que la nostra societat empeny a viure al marge, les que hem exclòs!), si algun cop són per nosaltres les primeres o hem escollit estar amb elles.

Avui, drets humans emergents

David Bondia - 07/12/2017

Ens cal ser conscients que el reconeixement dels drets inherents a l’ésser humà és un procés en permanent evolució i actualització, que avança en funció de les necessitats i de les reivindicacions de cada temps i de cada lloc.

Què no és voluntariat

Eulàlia Mas - 01/12/2017

La persona voluntària, moguda per una consciència que la fa sensible a les injustícies, i per la decisió d’arremangar-se a transformar l’entorn, és qui habitualment s’adreça a l’entitat per col·laborar-hi.

Com podem lluitar contra el sensellarisme?

Ferran Busquets - 27/11/2017

Si hi ha persones que dormen al carrer no és perquè ho vulguin sinó perquè ho acceptem entre tots.

Quins drets, per a quina infància?

Enric Canet - 17/11/2017

Proposo que en la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, el 20 de novembre, també recordem que aquests es faran adults.

Les entitats també haurien de fer RSC

Elena López - 12/11/2017

Una col·laboració més àmplia entre entitats i empreses resulta sovint per aquestes últimes un suport a les causes que defensen les primeres, fent que les accions i els projectes de les entitats tinguin més recursos i, sobretot, més impacte.

L’avaluació a les entitats i la col·lectivització del coneixement

Núria Comas - 03/11/2017

La generació de coneixement a partir de l’avaluació de l'activitat d'intervenció directa de la pròpia entitat és quelcom que permet guanyar capacitat d’acció i influència, fent un gran salt des de l’àmbit d’actuació estricte de l’entitat fins a un camp més ampli.

A la recerca de 100 bones pràctiques de reforma horària

Fabian Mohedano - 27/10/2017

La Generalitat de Catalunya ha impulsat diverses propostes de canvi per a la humanització dels horaris al tercer sector i ara és el moment de recollir les principals bones pràctiques a les entitats.

La lluita contra la pobresa energètica: ahir, avui i demà

Mònica Guiteras - 22/10/2017

És urgent que deixem d’aconsellar coses que ja intenten fer les persones que pateixen pobresa energètica (que mirin bé en què gasten, que es procurin ingressos, que estalviïn en el seu consum energètic, etc.) i comencem a exigir allò que les empreses sí que poden assumir.