Opinions anteriors

La mentoria viu un bonic moment d'auge que hem d'aprofitar

Laia Bernués - 28/03/2018

La mentoria és una eina molt potent on mentor/a i mentorat/da intercanvien experiències i vivències i on els processos de canvi, apoderament i coneixement es produeixen en ambdós sentits.

Cal caminar cap a una societat on no existeixi discriminació ni una mirada compassiva

Rosa M. Cadenas - 22/03/2018

L’apoderament de les persones amb discapacitat, amb els suports necessaris, és la clau per començar a viure i conviure en els mateixos entorns.

5 recomanacions sobre com piular des del Twitter de la nostra associació

Roger Buch - 07/03/2018

Aquesta xarxa social destaca per la seva senzillesa, immediatesa i síntesi i és freqüentment utilitzada per tot tipus d'entitats.

Els dies de les dones, també al tercer sector

Mònica Guiteras - 28/02/2018

Unir-nos a la commemoració del 8 de març ha de passar necessàriament per reflexionar i entendre les desigualtats encara existents i posar eines per a transformar-les: des d'allò més intern, quotidià i micro, a allò més macro.

Les entitats, el voluntariat i les malalties minoritàries

Ana M. Quintero - 20/02/2018

La tasca de l'associacionisme i les persones voluntàries esdevé clau a l'hora de fer front a aquest tipus de malalties.

Cal donar suport a les associacions de col·leccionistes i als amics de les batalles medievals?

Roger Buch - 12/02/2018

La pregunta és: en quins casos aquestes organitzacions suposen un bé comú i per tant està bé que hi dediquem esforços públics per ajudar-les i fomentar-les?

Esport i compromís social

Juanjo Ortega - 30/01/2018

Fa temps que vivim una bombolla de cites esportives solidàries, una realitat que obliga a les entitats organitzadores a formular-se moltes preguntes.

El paper de les entitats en la lluita contra el càncer

Clara Rosàs - 24/01/2018

Amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, Clara Rosàs reflexiona sobre la malaltia i sobre el paper que hi juguen els programes d'atenció i suport desenvolupats per entitats catalanes.

Què fem creuats de braços?

Jordi Balot - 11/01/2018

Ara comença un nou any, i aquest, va sempre acompanyat de nous projectes, propostes i iniciatives que podem desenvolupar. Una d'elles podria ser fer un voluntariat!

La millor opció per Nadal és una mica radical, viure’l!

Maria del Carmen de la Fuente - 23/12/2017

Potser podríem preguntar-nos si hi ha algun moment de la nostra vida que compartim amb els pastors/es d’avui dia (bàsicament les persones que la nostra societat empeny a viure al marge, les que hem exclòs!), si algun cop són per nosaltres les primeres o hem escollit estar amb elles.

Avui, drets humans emergents

David Bondia - 07/12/2017

Ens cal ser conscients que el reconeixement dels drets inherents a l’ésser humà és un procés en permanent evolució i actualització, que avança en funció de les necessitats i de les reivindicacions de cada temps i de cada lloc.

Què no és voluntariat

Eulàlia Mas - 01/12/2017

La persona voluntària, moguda per una consciència que la fa sensible a les injustícies, i per la decisió d’arremangar-se a transformar l’entorn, és qui habitualment s’adreça a l’entitat per col·laborar-hi.