Opinions anteriors

La qualitat a les entitats, més enllà d’una certificació

Rafael Ruiz de Gauna - 12/03/2017

Només quan la qualitat sigui part integrant del dia a dia, i estigui plenament arrelada en la gestió podrem garantir un alt impacte en les persones i en la comunitat, el nostre objectiu final.

8 de març: parem per avançar cap a la igualtat

Àngels Guiteras - 05/03/2017

El 8 de març és el senyal d’alarma anual que ens recorda com de lluny som d’aconseguir una societat plenament igualitària.

El repte de la captació del voluntariat

Salvador Casals - 27/02/2017

El nostre repte és fer créixer aquest número de persones que, sent socis de les nostres entitats, volen fer un pas més enllà per implicar-se en projectes col·laboratius.

En defensa del voluntariat cultural

Oriol Toro - 19/02/2017

La participació en entitats culturals no sempre es percep com una acció de voluntariat, però sense el voluntariat cultural la nostra societat navegaria a la deriva.

Voluntariat: benefici propi o ajuda real?

Laura Casas Clarà - 12/02/2017

Laura Casas reflexiona sobre les motivacions reals de molts voluntariats i de les entitats que n'acullen.

Entitats contra el càncer i voluntariat oncològic

David Ortega - 27/01/2017

El director de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, ens acosta algunes reflexions sobre la tasca del voluntariat i les entitats que treballen en l'àmbit oncològic.

L’entusiasme del debutant

Joan Rosinach - 12/01/2017

La il·lusió d'arrencar un nou projecte, la nostàlgia dels projectes passats i l'empenta de seguir servint i gaudint del voluntariat. Tot això i una mica més en aquest article de Joan Rosinach.

De què ens parla Nadal?

Maria Nadeu - 16/12/2016

La directora de la Fundació Salut Alta fa un interessant exercici de comparació entre la tasca del voluntariat i el Nadal.

Saber què compres, per què i a qui

Carles Capdevila - 09/12/2016

S'acosten dates nadalenques i augmenta el consum. Però... som conscients del què comprem i... comprem amb consciència? Carles Capdevila ens apunta algunes reflexions.

Del voluntariat digital a la digitalització del voluntariat

Ramon Bartomeus - 02/12/2016

Quan parlem de voluntariat digital, a què ens referim? Una persona que passa el 80% del seu temps davant d'un ordinador i un 20% a un hospital pot ser un voluntari digital?

El projecte més emocionant de la vostra vida

Roger Buch - 25/11/2016

Quin ha estat el projecte que més us ha emocionat al llarg de la vostra vida? Roger Buch ens proposa un joc en motiu del dia internacional del voluntariat, us animeu a participar-hi?

Infància i responsabilitats, “empoderem-nos”

Oriol Hosta - 11/11/2016

El president de Lluïsos de Gràcia reflexiona sobre la responsabilitat que adquireixen les entitats que treballen amb infants i joves.