Opinions anteriors

El present són les persones

Núria Martínez - 14/09/2017

Des de 1997, amb el projecte Referents, acompanyem a jovent extutelat i en risc d'exclusió per millorar les seves oportunitats d'emancipació a través de la mentoria.

Un país des de sota: l’aportació catalana al món

Roger Buch - 08/09/2017

La principal característica de Catalunya com a país és que tot allò que han fet o promogut les institucions, és perquè anteriorment ho havien iniciat o promogut la ciutadania des de la base.

Seguirem endavant

Oriol Toro - 18/08/2017

Impotència, ràbia, tristor, però a la vegada, esperança, força i solidaritat, molta solidaritat.

És el moment!

Joan Rosinach - 28/07/2017

L’agost obre la porta i, per a moltes persones i gran part de les entitats i associacions, és el moment de fer un alto en el camí. Cadascú ho aprofitarà a la seva manera per a dur a terme les seves coses. Com pugui. Com vulgui. O com li deixin.

Efervescència política i economies transformadores

Ruben Suriñach - 13/07/2017

Cada experiència, des de la més petita i militant fins a la més gran i professionalitzada, aporta la seva pinzellada en la construcció d'un tot comú, que és difícil de nomenar per l'existència de tants corrents de pensament, però que conformen aquest ric ecosistema d’economies transformadores.

L’estiu, època de solidaritat

Jordi Balot - 07/07/2017

Les entitats de voluntariat tenim l’oportunitat d’oferir espais i activitats a totes aquelles persones que tenim interès a poder-nos dedicar als altres.

Visca la Festa Major!

Oriol Toro - 25/06/2017

Alegria! Que és Festa Major! Arriba l'estiu i com marca la tradició, toca celebrar la Festa Major. Som-hi tots i totes, no perdem ni un minut, agafem la bèstia grossa i a la plaça a ballar!

La importància del voluntariat en els camps de refugiats

Eulàlia Millaret - 18/06/2017

Som molts voluntaris i voluntàries els que ens hem desplaçat a camps de refugiats, i alguns en més d’una ocasió. I tot i així segueixen faltant mans. Com és possible?

Els boscos i la gent

Sergi Marí - 02/06/2017

Sense conèixer els detalls tècnics ni l’argot de l’explotació forestal, la cultura intuïtiva de la gent normal es basa en dos principis bàsics: els boscos són natura i els boscos s’han de gestionar perquè vagin bé.

Cal posar en valor el fet cultural del bestiari festiu

Mateu Tres - 26/05/2017

Les entitats amb bestiari festiu estan prenent cada cop un paper més actiu, amb esperit crític. Aquest fet ha dut a que – com a federació – l’Agrupació prengui nous reptes que responguin a les necessitats actuals i futures del col·lectiu.

Els beneficis del lleure educatiu

Maria Valencia - 21/05/2017

La presidenta de Didania analitza la necessitat i la gran aportació que implica la realització d'activitats de lleure en el procés educatiu i de creixement de qualsevol infant.

Els límits de la normalitat

Clàudia Cedó - 14/05/2017

L’estigma fa que algú amb autisme o una malaltia mental només pugui parlar d’això: de l’autisme i la malaltia mental. I això, és l’exclusió. Aquest és el perill. Creure que només podem donar veu a una persona amb discapacitat per dir “Sóc diferent”.