Opinions anteriors

Els límits de la normalitat

Clàudia Cedó - 14/05/2017

L’estigma fa que algú amb autisme o una malaltia mental només pugui parlar d’això: de l’autisme i la malaltia mental. I això, és l’exclusió. Aquest és el perill. Creure que només podem donar veu a una persona amb discapacitat per dir “Sóc diferent”.

Tercer Sector i contractació pública

Joan Segarra - 11/05/2017

Quin és l'estat de la contractació pública lligada al tercer sector? Quins són els nous models de col·laboració? Pot ser el tercer sector un aliat estratègic en aquest camp? Aquestes i d'altres reflexions són les que ens planteja el president de La Confederació.

Un treball en xarxa a la europea?

Daniel Ferrer - 05/05/2017

Com es desenvolupa el treball en xarxa entre les entitats del tercer sector? Daniel Ferrer planteja aquesta qüestió a través de tres reflexions.

Menjadors socials: autonomia o assistencialisme?

Ferran Busquets - 01/05/2017

El director d'Arrels Fundació reflexiona sobre la veritable funció dels menjadors socials i sobre les seves virtuds i conseqüències.

Visibles

Carme Porta - 25/04/2017

En motiu del dia de la visibilitat lèsbica, Carme Porta apunta algunes mancances a nivell de drets i estereotips que afecten a aquest col·lectiu.

3 perfils per la Junta Directiva de l’associació: pencaires, estrategues i relacionals

Roger Buch - 07/04/2017

Quins rols existeixen dins les juntes directives de les entitats? Com faciliten o dificulten aquestes la participació interna? Tot plegat ho analitza en Roger Buch.

A la ciutat, ens cal connexió amb la natura

Laia Botey - 02/04/2017

Cada cop la nostra vida és més urbana. Ens cal rodejar-nos de natura també a la ciutat, que és on treballem i passem gran part del nostre temps, i on els nostres fills aprenen i juguen cada dia.

Contra la invisibilització, l’empoderament

Marina Basco - 24/03/2017

Al tercer sector, on la majoria de treballadores i voluntàries som dones, encara hi ha un alt percentatge d’homes en els llocs de poder. Aleshores, volem accedir als llocs de poder o bé volem conquerir-los?

Sense estratègia a les xarxes socials

Enric Cortiñas - 19/03/2017

Les xarxes socials ofereixen una gran oportunitat a les entitats per connectar, comunicar i atreure noves persones, sempre que es defineixi una estratègia, uns objectius i unes accions, en el marc d’un pla de Social Media.

La qualitat a les entitats, més enllà d’una certificació

Rafael Ruiz de Gauna - 12/03/2017

Només quan la qualitat sigui part integrant del dia a dia, i estigui plenament arrelada en la gestió podrem garantir un alt impacte en les persones i en la comunitat, el nostre objectiu final.

8 de març: parem per avançar cap a la igualtat

Àngels Guiteras - 05/03/2017

El 8 de març és el senyal d’alarma anual que ens recorda com de lluny som d’aconseguir una societat plenament igualitària.

El repte de la captació del voluntariat

Salvador Casals - 27/02/2017

El nostre repte és fer créixer aquest número de persones que, sent socis de les nostres entitats, volen fer un pas més enllà per implicar-se en projectes col·laboratius.