Opinions anteriors

La importància del voluntariat en els camps de refugiats

Eulàlia Millaret - 18/06/2017

Som molts voluntaris i voluntàries els que ens hem desplaçat a camps de refugiats, i alguns en més d’una ocasió. I tot i així segueixen faltant mans. Com és possible?

Els boscos i la gent

Sergi Marí - 02/06/2017

Sense conèixer els detalls tècnics ni l’argot de l’explotació forestal, la cultura intuïtiva de la gent normal es basa en dos principis bàsics: els boscos són natura i els boscos s’han de gestionar perquè vagin bé.

Cal posar en valor el fet cultural del bestiari festiu

Mateu Tres - 26/05/2017

Les entitats amb bestiari festiu estan prenent cada cop un paper més actiu, amb esperit crític. Aquest fet ha dut a que – com a federació – l’Agrupació prengui nous reptes que responguin a les necessitats actuals i futures del col·lectiu.

Els beneficis del lleure educatiu

Maria Valencia - 21/05/2017

La presidenta de Didania analitza la necessitat i la gran aportació que implica la realització d'activitats de lleure en el procés educatiu i de creixement de qualsevol infant.

Els límits de la normalitat

Clàudia Cedó - 14/05/2017

L’estigma fa que algú amb autisme o una malaltia mental només pugui parlar d’això: de l’autisme i la malaltia mental. I això, és l’exclusió. Aquest és el perill. Creure que només podem donar veu a una persona amb discapacitat per dir “Sóc diferent”.

Tercer Sector i contractació pública

Joan Segarra - 11/05/2017

Quin és l'estat de la contractació pública lligada al tercer sector? Quins són els nous models de col·laboració? Pot ser el tercer sector un aliat estratègic en aquest camp? Aquestes i d'altres reflexions són les que ens planteja el president de La Confederació.

Un treball en xarxa a la europea?

Daniel Ferrer - 05/05/2017

Com es desenvolupa el treball en xarxa entre les entitats del tercer sector? Daniel Ferrer planteja aquesta qüestió a través de tres reflexions.

Menjadors socials: autonomia o assistencialisme?

Ferran Busquets - 01/05/2017

El director d'Arrels Fundació reflexiona sobre la veritable funció dels menjadors socials i sobre les seves virtuds i conseqüències.

Visibles

Carme Porta - 25/04/2017

En motiu del dia de la visibilitat lèsbica, Carme Porta apunta algunes mancances a nivell de drets i estereotips que afecten a aquest col·lectiu.

3 perfils per la Junta Directiva de l’associació: pencaires, estrategues i relacionals

Roger Buch - 07/04/2017

Quins rols existeixen dins les juntes directives de les entitats? Com faciliten o dificulten aquestes la participació interna? Tot plegat ho analitza en Roger Buch.

A la ciutat, ens cal connexió amb la natura

Laia Botey - 02/04/2017

Cada cop la nostra vida és més urbana. Ens cal rodejar-nos de natura també a la ciutat, que és on treballem i passem gran part del nostre temps, i on els nostres fills aprenen i juguen cada dia.

Contra la invisibilització, l’empoderament

Marina Basco - 24/03/2017

Al tercer sector, on la majoria de treballadores i voluntàries som dones, encara hi ha un alt percentatge d’homes en els llocs de poder. Aleshores, volem accedir als llocs de poder o bé volem conquerir-los?