Aquest estiu, no deixis cap infant sense colònies

Aquest estiu, no deixis cap infant sense colònies

Resum: 

La Fundació Pere Tarrés i Fundació Catalana de l'Esplai inicien dues campanyes solidàries per recaptar fons i oferir als infants en situació de vulnerabilitat social activitats de lleure durant les vacances d'estiu.

Amb l'arribada de l'estiu, són molts els infants que treuen la motxilla de l'armari i es preparen per gaudir dels encants que ofereix la natura i del plaer que suposa passar uns dies amb amics i amigues fora del seu espai habitual. I ho fan gràcies als diferents campaments i colònies que s'organitzen arreu del territori català.

Però malauradament, aquestes aventures no es troben a l'abast de tothom. La situació de vulnerabilitat social en què es troben moltes famílies catalanes fa que siguin molts els infants que no poden gaudir d'aquesta oportunitat.

Davant d'aquesta situació, la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Catalana de l'Esplai posen en marxa campanyes per recaptar els fons necessaris per becar les colònies dels infants més desafavorits:

Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés ofereix l'oportunitat de col·laborar a no deixar cap infant sense colònies amb un gran ventall de possibles donacions:

  • Amb 25€: 1 infant tindrà coberts tots els àpats d'un dia de colònies
  • Amb 75€: 1 infant gaudirà de 5 dies de casal
  • Amb 250€: 1 infant gaudirà de 5 dies de colònies
  • Amb 1.100€: 2 infants gaudiran d’un mes de casal i 2 infants gaudiran de 5 dies de colònies
  • Amb 5.000€: Adequaran l'espai per atendre 43 infants

Si esteu interessats en col·laborar en la campanya, podeu fer els donatius al següent enllaç. Per a més informació podeu contactar mitjançant el telèfon 934 301 606 o via e-mail.

Fundesplai

Fundesplai presenta la campanya “Encerta l’Estiu-Un Estiu per a tothom!" amb l'objectiu d'atorgar 4.500 beques per a colònies i casals. Entre d'altres iniciatives, Fundesplai impulsa la III Gimcana Solidària de l’Estiu. Es tracta d’un joc de competició per equips, obert a tothom, que té per objectiu aconseguir fons. Participar és molt fàcil: només s’ha d’entrar al web de Fundesplai.org i inscriure's-hi. L’any passat van participar-hi 30 grups que van aconseguir 35.000 euros. Enguany, l’objectiu és arribar als 45 grups, per assolir els 50.000 euros.

D'altra banda, aquells particulars, empreses i entitats que vulguin col·laborar fent aportacions o poden fer a través del web o trucant al 93 551 17 71.

La Generalitat de Catalunya també invertirà

D'altra banda, el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya va anunciar que 29 casals cívics de 22 municipis catalans, romandran oberts durant les vacances perquè els menors d'entre 4 i 12 anys hi esmorzin i berenin en el marc del programa "Jugar i Llegir". Tanmateix, el Departament oferirà places becades entre el 65% i el 100% del preu d’una estada a la Xarxa Nacional d’Albergs (XANASCAT) a nois i noies de 5 a 16 anys en situació de vulnerabilitat.

Afegeix un comentari nou
1

Excel·lent treball de la Fundació Pere Tarrés i Fundació Catalana de l'Esplai durant les vacances d'estiu