Avalua les aportacions socials i ambientals de la teva entitat amb el Balanç Social

Imatge de la campanya Ensenya el cor, fes balanç social
Procés del Balanç Social

Avalua les aportacions socials i ambientals de la teva entitat amb el Balanç Social

Resum: 

La Xarxa d'Economia Solidària convida les organitzacions catalanes a avaluar les aportacions socials i ambientals fetes al llarg de l’exercici 2013, amb la campanya "Ensenya el cors, fes balanç social".

62 cooperatives, associacions, fundacions i empreses socialment responsables van afegir al seu balanç econòmic del 2012 una altra vessant, tot avaluant les seves aportacions socials i ambientals. La coherència de les organitzacions, la igualtat entre homes i dones, la satisfacció i benestar dels treballadors i l'enfortiment de l'economia social local són alguns dels punts que van tenir en compte.

Ho van fer de la mà del Balanç Social, una eina d'auditoria concebuda per la Xarxa d'Economia Solidària (XES) per complementa el balanç econòmic de les memòries anuals de les organitzacions. El balanç social és un sistema d'autodiagnòstic per a entitats de tot tipus que mesura les aportacions socials, econòmiques i ambientals de les organitzacions i ajuda a trobar possibles àmbits de millora.

Des del passat 1 de març està en marxa la campanya Ensenya el cor, fes balanç social, que ofereix la possibilitat d'avaluar l'exercici 2013. Les organitzacions interessades en fer-ho hauran d'emplenar un qüestionari amb una trentena d'indicadors que mesuren diferents aspectes de la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social, la qualitat laboral i la qualitat professional. La data límit serà el 30 de juny.

Amb tots els Balanços Socials recollits la XES elaborarà el Balanç Social Agregat de l'economia solidària a Catalunya. D'aquesta manera, donarà visibilitat a l'economia social i solidària com a conjunt.

Afegeix un comentari nou
0