De la dependència a l’autonomia: el repte en l’atenció a la infància amb pluridiscapacitat

De la dependència a l’autonomia: el repte en l’atenció a la infància amb pluridiscapacitat

Resum: 

Amb motiu del 30è aniversari del Centre d’Atenció Especialitzada per a infants amb pluridiscapacitat, Nexe Fundació organitza el 24 i 25 de gener unes jornades on s’abordarà com desenvolupar aquesta capacitat en els menors.

A l’any 1981 un equip de professionals va posar en marxa un dels primers Centres d’Atenció Precoç de Catalunya, un equipament que va néixer amb l’objectiu d’atendre a infants menors de 6 anys amb pluridiscapacitat. Avui dia, el Centre d’Atenció Especialitzada és l’únic a Barcelona que presta atenció individualitzada –a nivell sanitari, educatiu i psicosocial– a aquests menors en horari escolar i que ofereix suport i acompanyament a les seves famílies.

Al llarg d’aquests anys l’atenció a les persones amb discapacitat ha anat canviant. En concret, l’aprovació de la Llei per a la promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència comporta un canvi de paradigma. Però, és possible parlar d’autonomia de les persones amb pluradiscapacitat? Com es pot afavorir el seu desenvolupament amb aquests infants? Quins recursos i ajuts tècnics poden recolzar aquest procés?

Per tal de reflexionar sobre aquestes qüestions, Nexe Fundació organitza unes jornades el 24 i 25 de gener a l’Auditori de l’Edifici Docent de l’Hospital Sant Joan de Déu adreçades tant a professionals com famílies.

Programa de les jornades i inscripció

Vídeo corporatiu de Nexe Fundació

Afegeix un comentari nou