La campanya, Ajuda’ls a créixer, atorga més de 472.000€ per activitats d’estiu a infants i joves de famílies sense recursos

  • Logo campanya Ajudals a créixer

    Logo campanya Ajudals a créixer

  • Campanya estiu 2011 - Fundació Pere Tarres - Flickr

    Campanya estiu 2011 - Fundació Pere Tarres - Flickr

“Ajuda’ls a créixer” és una campanya solidària de la Fundació Pere Tarrés que té per objectiu garantir el dret a l’educació en el lleure i evitar que aquest esdevingui un factor d’exclusió social.

Fa unes setmanes, es presentaven les darreres dades de la UNICEF on el 23,7% dels infants i joves catalans menors de 16 anys vivia sota el llindar de la pobresa. La mateixa Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) informava sobre un perfil de famílies amb nens que van a dormir sense sopar, que no disposen de material escolar, roba adequada a l’època de l’any i que no poden participar en activitats escolars o reforç escolar.

En aquest context la Fundació Pere Tarrés va engegar aquesta campanya que compta amb les aportacions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, d’empreses i particulars i de l’Obra Social La Caixa a través del programa Proinfància. Durant l’estiu 2012, la Fundació Pere Tarrés ha atorgat 1.673 beques i ajuts per colònies i casals d’estiu d’infants i joves de famílies sense recursos amb un import de 472.452,71€, amb un increment del 60% en les peticions respecte a l’estiu de l’any 2011.

 

 

Per a Isabel Gutiérrez, mare de dos fills:

"les ajudes han sigut fonamentals perquè estic sola a càrrec de dos nens i, tenint en compte els perills que hi ha avui al carrer, tinc la tranquil·litat que estan controlats i ben atesos en el centre d’esplai diari, al casal d’estiu i a les colònies"

Per a Milagros Cruz:

"[les activitats de lleure suposen] una gran oportunitat perquè al centre d’esplai aprenen i els ajuden en tasques que jo no els puc ajudar i a les colònies d’estiu fan amics i s’ho passen molt bé".

 

Actualment, la Fundació Pere Tarrés acull uns 15.000 infants i joves en les seves activitats d’estiu, 13.000 d’aquests durant el curs escolar. D’aquests, uns 2.500 en situació de risc social són atesos cada tarda per una vintena de centres d’esplai diaris que la Fundació Pere Tarrés té a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Si us interessa la campanya i voleu participar-hi, teniu més informació al següent enllaç.

*Un mes de reforç escolar d’un infant té un cost de 120 euros, i amb 1.500 euros es pot finançar un casal de Nadal, de Setmana Santa o d’estiu per a 10 infants, tot i que per la Fundació Pere Tarrés qualsevol quantitat és ben acollida i destinada a ajudes totals o parcials. S’han establert uns requisits per determinar els casos de major urgència social.

 

Afegeix un comentari nou