Les entitats, protagonistes de la Setmana Europea de l'Esport

F Pere Tarrés
Noia corrent fent esport a l'aire lliure
Es tracta d’una iniciativa per promoure l'esport i l'activitat física a tot Europa
Noi en posició de sortida en una cursa
Des de les entitats es poden proposar diverses activitats, ja siguin esportives o bé d’altres com trobades, tallers, seminaris o exposicions

Les entitats, protagonistes de la Setmana Europea de l'Esport

F Pere Tarrés

Resum: 

Es poden proposar diverses activitats, ja siguin esportives o bé d’altres com trobades, tallers, seminaris o exposicions a desenvolupar entre els dies 23 i 30 de setembre.

La Setmana Europea de l’Esport (SEE) arriba a la seva quarta edició aquest 2018 i ho farà a partir del 23 de setembre i fins el dia 30 a tot el territori europeu. Es tracta d’una iniciativa engegada per la Comissió Europea l’any 2015 per promoure l'esport i l'activitat física a tot Europa i que es desenvolupa mitjançant l’Agència Executiva dels àmbits Educatiu, Audiovisual i Cultural (EACEA). El tema central de la campanya és ‘BeActive’ amb l’objectiu d’animar a totes les persones a romandre actives tant durant aquella setmana com al llarg de tot l'any.

Des de les entitats es poden proposar diverses activitats, ja siguin esportives o bé d’altres com trobades, tallers, seminaris o exposicions a desenvolupar entre els dies 23 i 30 de setembre. Per a formar-ne part, les associacions interessades s’han de donar d’alta com a entitat organitzadora en la plataforma de registre creada per aquesta finalitat i registrar l’activitat. Aquest tràmit permet obtenir automàticament els logos comunitaris per utilitzar-los durant la campanya i dona la possibilitat de situar l’activitat i la població catalana en el mapa d’actuacions de la Unió Europea.

La iniciativa vol fer extensiu el segell oficial #BeActive i proposa també la participació a la Setmana Europea de l'Esport de forma individual compartint a les xarxes socials la pràctica esportiva amb les #BeActive i #esportcat. La iniciativa requereix els estats membres de la Unió Europea que s’impliquin plenament mitjançant els actors regionals i locals de l’àmbit de l’activitat física i l’esport, en la organització d’esdeveniments i activitats esportives a tots els àmbits: comunitari, nacional, estatal, regional i local.

De Tartu a Sofia

Aquest any, la inauguració oficial de la Setmana Europea de l'Esport tindrà lloc a la localitat estoniana de Tartu. Així mateix, la Comissió Europea també organitzarà, a la capital búlgara de Sofia, la Gala de Lliurament de Premis a les persones guanyadores dels Premis #BeActive 2018. Aquest acte representarà el punt i final a la quarta edició d’aquesta iniciativa i constituirà el colofó del conjunt d'activitats que hauran tingut lloc del 13 al 20 de setembre a Brussel·les.

Afegeix un comentari nou