Pere Domènech: "Escoltar i fer participar la persona ens sembla el canal per fomentar l’autonomia"

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Pere Domènech: "Escoltar i fer participar la persona ens sembla el canal per fomentar l’autonomia"

Ravalnet

Resum: 

El director de la Fundació "El Rusc", creada al 1977 pel Dr. Pujol per atendre persones amb discapacitat intel·lectual, ens parla sobre l'entitat i sobre el projecte que duen a terme per fomentar l'autonomia d'aquest col·lectiu.

Quina és la missió de la vostra entitat?

La missió de la Fundació Dr. Joan Pujol "El Rusc" és l’atenció a les persones amb discapaciatat intel.lectual per tal d’oferir una llar digna i una qualitat de vida adaptada a les seves necessitats. La nostra identitat és vetllar pel desenvolupament dels dons i drets de les persones amb discapacitat i que puguin créixer i desenvolupar tot el seu potencial.

De quina manera fomenteu l'autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual?

Escoltar i fer participar la persona ens sembla el canal per fomentar l’atonomia. Volem oferir a la persona les eines per fer realitat els seus somnis i desitjos de créixer i desenvolupar-se com a persona individual i comunitàriament.

Quin és el vostre abast geogràfic?

Nosaltres desenvolupem les nostra tasca en la Comarca del Maresme i concretament a Tordera.

A quantes persones ateneu i quin és el seu perfil?

Som una entitat en creixement moderat. Obrirem properament la nostra tercera Llar Residència per a sis persones. En total atenem a 25 persones en els Serveis de Llar i 31 en el Servei de Dia.

Quantes persones voluntàries col·laboren amb vosaltres i quines tasques duen a terme?

La nostra fundació és una entitat de “voluntariat” des dels inicis. El proper any farà 40 anys de la seva creació i ha estat un lloc d’una gran tasca de foment del voluntariat. Actualment tenim un xarxa de voluntariat d'entre 20 i 25 persones.

Las tasques que duen a terme són diverses: relacionades amb l’atenció directa i el suport a les persones amb discapacitat intel.lectual a les llars i tallers, amb l'acompanyament en les seves tasques de la vida diària, suport en les actvitats esportives o lúdiques…

A més de col·laborar com a voluntaris en el suport organitzatiu d’activitats de la Fundació Dr. Joan Pujol El Rusc, també fan captació de fons, preparació de festes i celebracions, etc.

Amb quines altres entitats us relacioneu?

Intentem relacionar-nos amb entitats de tot tipus del poble de Tordera per tal de poder estar el màxim d'integrats. Participem també amb les entitats del nostre entorn del sector de la discapacitat. A nivell de Catalunya, amb federacions de discapacitats com Dincat, i a nivel Internacional, amb la Federació Internacional de l’Arche.

Afegeix un comentari nou