S'estrena un documental fet de manera col·laborativa

 Font:
Font:
 Font:
Font:

S'estrena un documental fet de manera col·laborativa

Resum: 

"Compartir mola" gira al voltant del consum col·laboratiu. Recopila entrevistes a diferents persones expertes en aquesta matèria.

El 4 de desembre s'ha estrenat als cinemes Princesa el documental "Compartir Mola (la revolución colaborativa)". Aquell mateix dia es va emetre també a 50 espais de coworking de l'estat, alguns dels quals han participat en la creació d'aquest audiovisual. Ara ja es pot trobar a Internet.

"Aquest és el primer documental col·laboratiu realitzat amb el material audiovisual proporcionat pels seus protagonistes". Amb aquestes paraules comença Compartir Mola. Es tracta d'un film on no hi ha director/a, sinó "connectors", i que explica què és el consum col·laboratiu des de les iniciatives i plataformes que l'impulsen. Ho fa a través de les veus de diferents persones expertes en la matèria o que participen en aquest moviment.

El concepte de consum col·laboratiu reflecteix el canvi cultural i socioeconòmic en els hàbits de consum que s'està donant en l'actualitat: la migració d'un escenari de consum individualitzat cap a nous models d'intercanvi, ús compartit, lloguer d'objectes i serveis, potenciat per les xarxes socials i les plataformes d'igual a igual. La portaveu i cap de premsa de la OCU (Organización de Consumidores y Usuarios), Ileana Izverniceanu, afirma a "Compartir Mola" que la crisi econòmica, social i de valors ha estat un estímul perquè el consum col·laboratiu hagi arribat amb més força i que "la possessió a través de la propietat de les coses està obsolet i desterrat".

Com no podia ser d'altra manera, han compartit el documental a Internet on el pot mirar tothom. A la plana web de Tutellus, impulsor del projecte, també es poden trobar totes les entrevistes per separat que han conformat el documental. Per poder-les visualitzar cal inscriure's al curs sobre consum col·laboratiu que organitza Tutellus.

Afegeix un comentari nou