Transparència, impacte i causa: elements clau per incrementar les donacions

Autor/a: 
Joan Cuevas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Transparència, impacte i causa: elements clau per incrementar les donacions

Autor/a: 
Joan Cuevas

Resum: 

Un estudi realitzat al Regne Unit analitza com són els donants de les entitats i quines són les seves principals motivacions. El sector no lucratiu britànic podria incrementar els ingressos via donacions en 665 milions de lliures.

Un moment clau per entendre els donants

Vivim en un context en què les necessitats socials són creixents i els recursos provinents del sector públic decreixents. En aquest context les donacions individuals són vitals. Per aquesta raó és molt important entendre com es comporten els donants individuals i quines són les seves motivacions.

Segons l’estudi “Money for good UK” els donants britànics troben difícil d’entendre on van a parar els seus diners i es pregunten si les entitats que ells recolzen realment generen canvis. La “Causa” per la qual treballa cada entitat és una motivació important per a la majoria de donants.

Segons Dan Corry, director de New Philantropy Capital (NPC), “Si les entitats milloren la manera en què comuniquen l’impacte i expliquen com s’utilitzen les donacions, podrien atraure potencialment unes 665 milions de lliures més en donacions. I, igualment important, les donacions podrien arribar a millors llocs”.

Arguments per no donar

Consideracions econòmiques i desconfiança en les entitats són les raons que més s’argumenten a l’hora de no donar. El 63% dels donants donen especial importància a tenir proves de que l’organització està generant un impacte. En aquest aspecte els donants amb alts ingressos són més exigents que els donants amb menys ingressos.

El 37% dels donants pensen que si les entitats donessin resposta a les seves preocupacions donarien 155 lliures més per any, i el 54% dels donants amb més ingressos donarien 603 lliures més cada any. En total això implicaria que el sector no lucratiu en general recolliria 665 Milions de lliures de més cada any.

Els joves són més donats a campanyes de recaptació online

La quantitat mitjana de les donacions augmenta d’acord amb l’edat dels donants, però sembla que això és degut a que els joves tenen menys ingressos que els més grans. L’estudi també mostra que les generacions joves són més donades a campanyes de recaptació online.

Els rics donen menys que la població en general

Segons l’estudi la població mitjana pensa que la gent hauria de donar un 6,5% dels ingressos familiars, mentre que la població amb les rendes més altes pensa que la gent hauria de donar un 4,7%.

Perfils de donants i recomanacions

L'estudi fa un seguit de recomanacions per les entitats que vulguin veure incrementades les seves donacions. Una de les principals recomanacions és entendre el comportament dels diferents tipus de donants i segmentar el tracte que s'els presta. Amb aquest objectiu l'estudi classifica els donants en 7 diferents tipologies, els descriu i apunta quins són els temes que més els preocupen o motiven.

Les 7 tipologies són les següents:
- Seguidor lleial
- Donant ad hoc
- Bon ciutadà
- Donant basat en la fe
- Campió compromès
- Benefactor
- Filantropista atent

Podeu descarregar-vos l’estudi complet al web de l’NPC.

Afegeix un comentari nou