Si no veieu bé aquest butlletí, entreu aquí: http://www.xarxanet.org/xnt/newsletter/butlleti.htm


Butlletí quinzenal d'informació per a les associacions i les entitats de voluntariat A l'abast
núm. 236
1 d'abril de 2008

PNAV

Es Presenta el Pla Nacional de l’Associacionisme i Voluntariat

Presentació del Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat

El passat 1 d’abril al petit palau del Palau de la Música Catalana, el Conseller de Governació i Administracions Públiques, l’Hble. Sr. Jordi Ausàs, va presentar el 1er Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat (PNAV), amb l’assistència de 512 representants de 327 entitats, empreses, mitjans de comunicació i administracions públiques catalanes.

En aquest acte, el Departament de Governació, que és l’encarregat de desplegar el PNAV i de dur a terme els treballs d’execució i de coordinació d’aquest Pla, va presentar les 98 mesures que el govern i les entitats representatives del sector que formen part de la Comissió Rectora del PNAV es doten per promoure i fer créixer el món de l’associacionisme i el voluntariat català durant el propers 4 anys.

Aquest Pla ha estat fruit d’un llarg treball que ha comptat amb la participació de més d’un miler de persones i de més de 600 entitats del conjunt més representatiu del teixit associatiu i de voluntariat de diferents àmbits, d’institucions locals, sindicats, sector empresarial, universitats, col·legis professionals i altres agents socials.

Per a més informació: www.voluntariat.org o a la web del PNAV

Subvencions

Subvencions de la Secretaria d’Acció Ciutadana (SAC) 2008

Convocatòria de Subvencions de la Secretaria d'Acció Ciutadana

Atenció!

Finalitza el termini per presentar el vostre projecte promoció i foment del voluntariat per la convocatòria de subvencions de la Secretaria d’Acció Ciutadana (SAC) 2008.

La data límit de presentació de sol·licituds acaba el 7 d’abril de 2008.

Per a més informació: www.voluntariat.org o SAC

Formació

Més formació
Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat Una poma per la vida Articles de març Servei d'Assessorament en Projectes per a entitats Servei d'Assessorament Econòmic per a entitats

Agenda

Crides

  • Servei Civil Internacional

    Tasques a realitzar: fer de coordinadors/es pels camps de treball de Catalunya.
    Lloc: on es facin els camps.
    Dedicació: 2 setmanes al juliol o a l’agost.
    Perfil: amb ganes i empenta per participar en els camps de treball. Es valorarà persones que hagin tingut experiència prèvia en camps de treball solidaris. Cal motivació per conviure amb persones de diferents condicions, cultures i creences.

  • Fundació Escó

    Tasques a realitzar: un voluntari per orientar un grup de senyores en la iniciació a la informàtica. Dedicació: disponibilitat els dilluns al matí. Es demana compromís mínim d'un semestre.
    Lloc: Barcelona
    Perfil: voluntari/a amb disponibilitat per un semestre com a mínim, i coneixements bàsics d'informàtica (word, correu electrònic, cercadors internet...).

  • Coordinadora d’Entitats del Poble Sec

    Tasques a realitzar: persona voluntària per impartir curs d’elements bàsics d’ofimàtica i Internet especialment per cerca de treball per persones immigrants o amb dificultats d’inserció social, principalment dones.
    Lloc: Barcelona
    Perfil: persona amb inquietuds socials, amb bon coneixement d’ofimàtica bàsica i Internet principalment en la cerca de feina.


Premis i beques

Finançament

Més agenda Més crides

Campanya de captació i promoció del voluntariat de la Creu Roja

Imatge de la campanya de la Creu Roja Catalunya

Ajuda a ajudar més

Amb l’eslògan Ajuda a ajudar més Creu Roja Catalunya vol sensibilitzar la població sobre la tasca de la institució i aconseguir més voluntariat.

El 25 de març va començar la campanya de captació i promoció del voluntariat de la Creu Roja a través de la televisió, els cinemes, la premsa gràfica i internet, fent difusió i reforçant el sentiment de pertinença a una institució humanitària centenària i universal al mateix temps que es convida a tothom qui ho desitgi a participar-hi a través del voluntariat.

S’ha realitzat un espot, on hi apareixen una filera de nens i nenes que s’apropen a una bústia per dipositar una carta amb bons desitjos per a tota la humanitat, mentre s’escolten les seves veus demanant-los.

Per més informació sobre la campanya 2008 visiteu la pàgina web específica on podreu visionar el vídeo, i obtenir informació per ser voluntari o soci de la Creu Roja.

Banner de Generalitat de Catalunya. Departament de Governació i Administracions Públiques Banner de la Fundació Pere Tarrés
A l'abast

Tel 93 410 16 02 | Fax 93 439 45 15 | alabast@peretarres.org