Campanya #Malamente per prevenir les violències masclistes entre les persones joves

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Campanya #Malamente contra les violències sexuals Font: ACJ
Campanya #Malamente contra les violències sexuals Font: ACJ

Campanya #Malamente per prevenir les violències masclistes entre les persones joves

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La iniciativa assenyala algunes de les violències quotidianes que viuen les noies i que costen reconèixer socialment com a tal perquè estan normalitzades.

Amb l’espot es dona el tret de sortida a les múltiples accions del Pacte contra la Violència de Gènere amb que l’Agència Catalana de Joventut (ACJ), que consta de tres fases, en la qual varien els objectius.

A la primera fase es vol incidir en les agressions que es produeixen en espais d’oci nocturn juvenil, com són lligar de forma invasiva, opinar sobre el cos d'una noia (cosificació) en un bar o una festa major, fer servir les drogues per excusar una agressió, la superioritat i l’opressió, per fer sentir culpables les noies compartint a les xarxes socials imatges sexuals sense el seu consentiment o bé presenciar aquestes conductes i ser-ne còmplice.

A la segona fase es vol conscienciar els nois de que conductes és responsabilitat seva, ja sigui "per acció o per omissió", es vol desconstruir la masculinitat hegemònica i fer visibles altres maneres de ser noi lluny dels estereotips que generen aquestes violències.

A la tercera fase es vol que les noies prenguin consciència de la situació, que entenguin que no tenen la responsabilitat de les violències que pateixen, a saber auto defensar-se, a sentir-se recolzades pel seu entorn.

La campanya #Malamente és l’inici de diverses accions emmarcades en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere fins el 2020 com un taller de prevenció de violències masclistes a alumnat d'entre 15 i 18 anys d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, així com formació als professionals de joventut, prevenció de violències masclistes i sexuals en espais d'oci o bé una APP mòbil per a la diagnosi i l'ajuda.

Afegeix un comentari nou