Catalunya amb ACNUR ret homenatge a les persones desarrelades el Dia Mundial del Refugiats

Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat (DMR) commemorat el 20 de juny, Catalunya amb ACNUR participarà en diferents activitats els propers 20, 21 i 22 a Barcelona i Lleida, amb l'objectiu de visibilitzar la situació actual de les persones refugiades, desplaçades internes, apàtrides, sol·licitants d'asil, reassentadas i retornades i el treball necessari de protecció i assistència per salvaguardar els seus drets humans.

La vulneració dels drets humansa causa dels conflictes bèl·lics, i persecucions per motius de raça, religió, opinions polítiques, o pertinència a un grup social determinat han provocat que avui dia hi hagi al món 42,5 milions de persones hagin hagut de fugir de la seva llar

Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat (DMR) commemorat el 20 de juny, Catalunya amb ACNUR celebrarà diferents activitats en les quals visibilitzarà la situació actual de les persones refugiades, desplaçades internes, apàtrides, sol·licitants d'asil, reassentadas i retornades i el treball necessari de protecció i assistència per salvaguardar els seus drets humans.

Avui dia hi ha al món 42,5 milions de persones que han hagut de fugir de la seva llar

 

Barcelona

Ana Liria Franch ha treballat amb refugiats durant tota la seva vida professional tractant de trobar resposta a les seves necessitats, primer amb una Organització no governamental i després 28 anys amb l'ACNUR. Impartirà la conferencia “Desafiaments del treball amb refugiats i perspectiva de gènere” que donarà pas al diàleg entre Edith Maitza Garay i El-Kaissa Ould-Braham, dues dones refugiades que intercanviaran les seves experiències i els motius pels quals van haver de fugir del seu país. L'acte conclourà amb la lectura d'un manifest elaborat per les entitats organitzadores.

 

Data i hora: 20 de juny als 18 hores

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Auditori

Organitzat per Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de ACATHI, ACCEM, ACSAR, CCOO Barcelonès, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Comitè Català de l’ACNUR, Creu Roja, Centre EXIL, Il·lustre Col·legi d’Advocats, Institut de Drets Humans de Catalunya, Fundació ACSAR, Fundació Casa del Tibet, PEN Català i RESPECT Refugiats.

 

Lleida

“Colòmbia en Viu. Els Drets Humans a Reflexió”és un cicle d'activitats que promou la sensibilització entorn del conflicte armat colombià que ha convertit a Colòmbia en el país del món amb el major nombre de desplaçats interns i que al seu torn a provocat que més de 50.000 persones es refugiïn a l’Equador. 

Els veïns de Lleida podran visitar, fins al 30 de juny en el Cafè del Teatre de l’Escorxador, l'exposició “Els Fills del Desconsol” realitzada pel fotògraf Álvaro Ybarra. La mostra fa un recorregut per les problemàtiques oblidades del nostre temps que protagonitzen refugiats i desplaçats interns a tot el món, entre ells, els colombians.

A més, els dies 21 i 22 l'exposició “SER REFUGIAT” instal·lada a la Plaça Sant Francesc, permetrà als assistents experimentar com es viu en un camp de refugiats i quins són els elements que configuren allà la vida diària.

Joan Reventós, director de Catalunya amb ACNUR, i Carlos Boggio, vocal de l'Institut de Drets Humans de Catalunya i exrepresentant d'ACNUR a Espanya, participaran a la taula rodona “Els Drets Humans a Reflexió: refugiats i desplaçats a Colòmbia”.

Data i hora: 21 de Juny a les 20:30 hores

Lloc: Cafè del teatre de l’Escorxador (C/Roca Llaurador, 4 bis)

Organitzat per Ajuntament de Lleida amb la col·laboració d'Amnistia Catalunya, Comitè Català de l’ACNUR, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, Pagesos Solidaris, Garrigues Cooperació Internacional.

 

Terrassa

El programa Terrassa Solidària del Canal Terrassa Vallès commemora el DMR amb una Tertúlia entre representants d'entitats que treballen amb persones refugiades i Romina Pulido, refugiada veneçolana.

Data i hora: 20 de juny a les 20.30 hores

 

Més informació: 

- Programa "Colòmbia en viu"

- Programa "Dia Mundial de les persones refugiades"

Afegeix un comentari nou