Centre Maria Feixa, un espai d’acolliment temporal per a joves sense llar

  • Ja hi ha uns quants joves vivint al centre Maria Feixa

    Ja hi ha uns quants joves vivint al centre Maria Feixa - Font: Ajuntament de Barcelona

  • Elc entre Maria Feixa compta amb 21 places, en habitacions individuals, dobles i triples

    Elc entre Maria Feixa compta amb 21 places, en habitacions individuals, dobles i triples - Font: Ajuntament de Barcelona

Barcelona compta des de fa un mes amb un centre municipal que ofereix a joves d'entre 18 i 21 anys, molts extutelats, la possibilitat de viure-hi durant un any, acompanyats per un equip d'educadors/ores.

El centre Maria Feixa és la resposta de l'Ajuntament de Barcelona al creixent problema de joves sense llar. El nombre d'aquests/es joves atesos/es als albergs de Barcelona ha crescut un 30% en l’últim any, passant de 130 casos a 170. Gran part d'ells i elles són joves que havien estat sota la tutela de la Generalitat de Catalunya i que quan arriben a la majoria d'edat perden la protecció de l'administració.

La Fundació APIP-ACAM, dedicada a l’atenció de col·lectius de funcionalitat diversa i en situació de risc d’exclusió, és l'encarregada de la gestió del centre Maria Feixa, que compta amb 21 places, en habitacions individuals, dobles i triples. S'adreça a joves d'entre 18 i 21 anys (ampliable fins als 25 anys), que es trobin en una situació d’exclusió i greu vulnerabilitat i que hagin estat derivats des d’altres recursos de la xarxa d’atenció de la ciutat de Barcelona.

A més de sostre i menjar, ofereix als i a les joves mitjans i formació per millorar la seva estabilitat física i emocional, amb el suport i l'orientació d'un equip de 13 educadors/ores. La idea és que els i les joves s'hi puguin quedar un any, ampliable, i desenvolupin en aquest període l'autonomia que els permetrà sortir-se'n després. Així, l’equipament dona suport i seguiment socioeducatiu als i les joves residents, perquè puguin viure de manera autònoma i responsable. També pretén proporcionar-los els mitjans, recursos formatius i pautes de conducta necessàries, per aconseguir la màxima autonomia en l’àmbit laboral i relacional.

A l'acte d'inauguració del centre, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, va explicar que hi ha un nombre creixent de joves en equipaments per a persones sense llar i que calia un equipament específic per donar resposta a les seves necessitats.

 

Afegeix un comentari nou