Centre Maria Feixa, un espai d’acolliment temporal per a joves sense llar

Colectic
Ja hi ha uns quants joves vivint al centre Maria Feixa
Dos dels joves que ja viuen al centre Maria Feixa
Elc entre Maria Feixa compta amb 21 places, en habitacions individuals, dobles i triples
Una de les habitacions del centre Maria Feixa

Centre Maria Feixa, un espai d’acolliment temporal per a joves sense llar

Colectic

Resum: 

Barcelona compta des de fa un mes amb un centre municipal que ofereix a joves d'entre 18 i 21 anys, molts extutelats, la possibilitat de viure-hi durant un any, acompanyats per un equip d'educadors/ores.

El centre Maria Feixa és la resposta de l'Ajuntament de Barcelona al creixent problema de joves sense llar. El nombre d'aquests/es joves atesos/es als albergs de Barcelona ha crescut un 30% en l’últim any, passant de 130 casos a 170. Gran part d'ells i elles són joves que havien estat sota la tutela de la Generalitat de Catalunya i que quan arriben a la majoria d'edat perden la protecció de l'administració.

La Fundació APIP-ACAM, dedicada a l’atenció de col·lectius de funcionalitat diversa i en situació de risc d’exclusió, és l'encarregada de la gestió del centre Maria Feixa, que compta amb 21 places, en habitacions individuals, dobles i triples. S'adreça a joves d'entre 18 i 21 anys (ampliable fins als 25 anys), que es trobin en una situació d’exclusió i greu vulnerabilitat i que hagin estat derivats des d’altres recursos de la xarxa d’atenció de la ciutat de Barcelona.

A més de sostre i menjar, ofereix als i a les joves mitjans i formació per millorar la seva estabilitat física i emocional, amb el suport i l'orientació d'un equip de 13 educadors/ores. La idea és que els i les joves s'hi puguin quedar un any, ampliable, i desenvolupin en aquest període l'autonomia que els permetrà sortir-se'n després. Així, l’equipament dona suport i seguiment socioeducatiu als i les joves residents, perquè puguin viure de manera autònoma i responsable. També pretén proporcionar-los els mitjans, recursos formatius i pautes de conducta necessàries, per aconseguir la màxima autonomia en l’àmbit laboral i relacional.

A l'acte d'inauguració del centre, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, va explicar que hi ha un nombre creixent de joves en equipaments per a persones sense llar i que calia un equipament específic per donar resposta a les seves necessitats.

Afegeix un comentari nou