Estudi sobre voluntariat hospitalari i sociosanitari

  • La primera fase permetrà la recollida i tractament de dades quantitatives

    La primera fase permetrà la recollida i tractament de dades quantitatives

El Departament de Salut i la FCVS inicien un estudi sobre voluntariat hospitalari i sociosanitari. L'estudi inclou una anàlisi quantitativa i qualitativa de l'impacte del voluntariat en l'àmbit de la salut.

 

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Voluntariat Social, seguint el seu treball de col·laboració, han iniciat un estudi sobre el voluntariat en l’àmbit de la salut. Es tracta d’un estudi per mesurar l’Impacte de l’acció voluntaria a l’hospital des d’un punt de vista quantitatiu i qualitatiu. Hi participaran una setantena d’hospitals de Catalunya i la Facultat de Psicologia de la UB que s’encarregarà de l’analisi qualitatiu.

L’estudi es dividirà en dues fases d’anàlisi: la quantitativa i la qualitativa.

La primera fase, que permetrà la recollida i tractament de dades quantitatives a l’interior delshospitals i centres sociosanitaris de tot Catalunya, ja s’inicia durant el mes d’agost amb una campanya d’actualització de les dades referides al voluntariat hospitalari i sociosanitari. L’objectiu és mesurar la presència del voluntariat dins dels serveis de salut.

La segona fase, la qualitativa, en què hi participarà la Facultat de Psicologia de la UB, començarà a partir de la tardor i permetrà avaluar l’impacte del voluntariat.

Comentaris

Afegeix un comentari nou