Jornada de Cooperació Internacional Salut amb l’Àfrica a l’UPC

  • 2012: Any de l’Energia Sostenible (Nacions Unides)

    2012: Any de l’Energia Sostenible (Nacions Unides)

  • La Salut, Dret de tots

    La Salut, Dret de tots

Mans Unides i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebren el proper 13 de febrer la jornada de cooperació on experts europeus i africans debatran sobre l’accés a serveis de salut i d’energia a l’Àfrica Subsahariana.

La Jornada Internacional de Salut que tindrà lloc el dilluns 13 de febrer a l’Edifici Vèrtex del Campus Nord  de la UPC de 9h a 14h comptarà amb la participació de diferents entitats, i s’enmarca dintre de l’Any de l’Energia Sostenible declarat per les Nacions Unides.

El dia es dividirà en tres parts; en la primeras’explicarà la situació actual de la salut i l’energia a l’Àfrica; la segona part tractarà d’experiències concretes impulsades per Universitats, ONG’s i també empreses; i per últim, es durà a terme una taula rodona on es debatrà el paper de les Institucions Europees en l’accés a serveis de salut i energia a l’Àfrica.

Entre els ponents destaquen Pedro Alonso, que lidera un programa d’investigació contra la malària; Rafael Vilasanjuan (IS Global); Cristina Antolín ( Mans Unides), metgessa que porta 26 anys a l’Àfrica i que actualment dirigeix un hospital a Camerún; Julio Feliu (Mans Unides), missioner Pare Blanc que ha impulsat programes de lluita contra el VIH-Sida i la malària a Malawi, i Daniel Inkroom (Tecknust), de l’Energy Center de Ghana

La jornada s’organitza amb el suport de la Comissió Europea i del Centre en Cooperació i desenvolupament de la UPC (CCD) i forma part dels actes de presentació de la campanya del 2012 de Mans Unides “La Salut, dret de tots. Actua!”, que es posa en marxa en febrer.
www.mansunides.org

Afegeix un comentari nou