Jornada 'Pobresa Infantil i Salut' a Ciutat Vella

Associació lEsquitx
Autor/a: 
Jordi Fluvià
 Font: esquitx
Font: esquitx

Jornada 'Pobresa Infantil i Salut' a Ciutat Vella

Autor/a: 
Jordi Fluvià
Associació lEsquitx

Resum: 

L’Associació l’Esquitx, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Associació Educativa Nou Quitxalles-Familia Juanitos organitzen la ‘Jornada Pobresa Infantil i Salut a Ciutat Vella’ el proper 29 de novembre

L’Associació l’Esquitx, l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Associació Educativa Nou Quitxalles-Familia Juanitos organitzen la ‘Jornada Pobresa Infantil i Salut a Ciutat Vella’ el proper 29 de novembre a l’Auditori de l’Espai Francesca Bonnemaison.

Després de l’èxit de la primera jornada que va tenir lloc l’1 de març a l’Hospital Sant Joan de Déu considerem interessant seguir fent difusió de la problemàtica als diferents territoris tot introduint la mirada local. Volem donar visibilitat als resultats de l’informe AquAs, realitzat per l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya i que evidencia per primer cop amb dades individuals reals la relació entre nivell socioeconòmic i efectes en la salut de la població.

La jornada estarà emmarcada a Ciutat Vella, el districte amb més pobresa de Barcelona. Hi participaran entitats socials que treballen amb famílies vulnerables que ens explicaran experiències innovadores per millorar la salut dels infants en situació de pobresa. Parlarem també dels drets que els són vulnerats i la seva relació amb la salut, i per últim, abordarem què podem fer per transformar aquesta problemàtica.

Hi participaran:

Taula 1. Pobresa infantil i Salut. Què s’està fent?
Dra. Berta Garcia, psiquiatra i coordinadora del CSMA i SRC Ciutat Vella; Dra. Anna Monfort, pediatra del CAP Casc Antic; Sra. Lita Álvarez, directora de la Fundació Quatre Vents i Sra. Aitana Modolell, directora de la Fundació Ètnia Barcelona.

Taula 2. Drets Vulnerats en relació a la Salut. Què s’està fent?
Sra. Irene Gonzàlez, portaveu de l'Aliança Contra la Pobresa Energètica, Sra. Ester Martínez, psicòloga de l’Associació L’Esquitx; Sr. Jordi Balot, director de la Fundació Joan Salvador Gavina; Sra. Marta Caramés, responsable del Projecte Paidós de Càritas i Sra. Margarita Cabrera, educadora Social de la Fundació ADSIS.

Taula 3. Què podem fer per millorar la salut relacionada amb la pobresa infantil?
Sra. Tona Lizana, responsable d’Equitat i Gènere de l’Àrea d’Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut; Sra. Carme Borrell, gerenta de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i Sr. Esteban Prejano, gerent de Serveis de Salut Publica i Consum de la Diputació de Barcelona.

Les conferències inaugurals aniran a càrrec d’Ana Maria Garcia-Altés, responsable de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya en Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat Sanitàries (AQuAS) de la Generalitat de Catalunya que ens traslladarà els resultats de l’informe AquAs i Rosa Casafont, metgessa i escriptora, que abordarà la temàtica des de la perspectiva de la neuroeducació.

Comptarem amb la presència de Gala Pin, regidora del Districte de Ciutat Vella, que s’encarregarà del la cloenda de la jornada i a qui farem entrega del manifest.

No cal inscripció prèvia i tots els assistents rebran un recull de bones pràctiques. Qui ho desitgi i ho comuniqui amb antelació també rebrà un diploma d’assistència a la jornada.

Us hi esperem!

https://esquitxblog.wordpress.com/2018/11/12/jornada-pobresa-infantil-i-salut-a-ciutat-vella/

Afegeix un comentari nou