La gent gran del Raval participarà a l'Escola de Salut

Gent gran fent esport. Font: Ajuntament d'Esplugues de Llobregat (Flickr)

La gent gran del Raval participarà a l'Escola de Salut

Resum: 

Les persones grans del barri del Raval de Barcelona es formaran per tal de tenir millor cura de la seva salut. A més, l'Escola de Salut de Gent Gran pretén afavorir la integració social i la creació de vincles.

Dimecres 6 de maig es posarà en marxa al Raval la primera fase de l'Escola de Salut de Gent Gran, adreçada a persones majors de 60 anys residents al barri. L'escola neix amb un doble objectiu: d'una banda, treballar en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties en aquest col·lectiu i, d'una altra, afavorir la integració social i la creació de vincles a partir d'un nou espai de relació.

En aquesta primera fase, que es durà a terme tots els dimecres des del 6 de maig al 17 de juny al Casal de Barri Folch i Torres, s'abordaran diferents temàtiques, com la musicoteràpia, els beneficis de l'activitat física, la prevenció de riscos a la llar o les eines per vèncer la solitud no desitjada, entre d'altres. Es preveu que la segona fase de l'Escola de Salut es desenvolupi des del mes de gener fins a juny de 2016.

Aquesta proposta sorgeix de la Comissió de Gent Gran de la línia de Salut Comunitària del Raval i de les necessitats identificades per aquest col·lectiu, amb la col·laboració de diferents agents del barri i en el marc del projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), finançat per l'Obra Social "la Caixa".

Una altra de les accions portades a terme en el marc d'aquest projecte són les trobades intergeneracionals, que pretenen acostar generacions que viuen en un mateix barri i buscar punts de relació.

Afegeix un comentari nou
0