Neix el programa Carolines per apoderar a les dones trans que exerceixen el treball sexual

FCVS
Imatge d'unes sabates de taló en un carrer Font: Vanguardia Liberal
El programa informarà a les dones sobre els seus drets bàsics i també oferirà formació.
Imatge de la presentació del programa 'Carolines' Font: Ajuntament de Barcelona
Imatge de la presentació del programa 'Carolines'

Neix el programa Carolines per apoderar a les dones trans que exerceixen el treball sexual

FCVS

Resum: 

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat un conjunt de mesures amb l'objectiu de millorar les condicions de les dones transsexuals que es dediquen al treball sexual a la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa, a partir del 2018, el programa ‘Carolines’ format per un conjunt de mesures centrades en la defensa dels drets bàsics de les dones transsexuals que exerceixen el treball sexual a Barcelona.

La proposta pretén millorar la situació d’aquest col·lectiu i donar eines per apoderar aquestes dones, sensibilitzar sobre la seva realitat i oferir diversos recursos per a aquelles que vulguin ampliar el seu ventall d’opcions laborals.

En aquesta línia, ‘Carolines’ facilitarà l’assessorament i l’assistència legal a les dones trans que exerceixen el treball sexual, oferint un servei que garanteixi l’accés a la justícia en casos de discriminació i vulneració de drets. També el seu apoderament com a subjectes de drets a través de l’agència ABITS (Abordatge Integral del Treball Sexual) i de l’OND (Oficina per la No Discriminació), ambdós serveis municipals.

També s’oferirà formació i informació sobre drets bàsics per permetre millorar la seva situació durant l’exercici del treball sexual i l'accés a altres oportunitats laborals quan així ho desitgin mitjançant el Pla de millora de l’ocupabilitat de les treballadores sexuals impulsat per ABITS, Barcelona Activa i entitats del tercer sector a partir del primer trimestre del 2018.

Finalment es treballarà de forma específica la formació del personal tècnic d’inserció laboral i també la dels treballadors de l’administració pública, posant especial èmfasi als cossos de seguretat o al personal de serveis socials. A la vegada es posarà especial atenció en millorar la salut del col·lectiu fomentant la creació dels grups de suport mutu per afavorir la salut psicosocial, l’intercanvi d’informació i la percepció de pertinença grupal.

Afegeix un comentari nou