Pobresa energètica i empreses subministradores. Com exigim responsabilitats?

  • Concentració d'activistes contra la pobresa energètica. Font: Aliança contra la Pobresa Energètica

    Concentració d'activistes contra la pobresa energètica. Font: Aliança contra la Pobresa Energètica

  • El seminari se celebrarà el 8 d'octubre a Barcelona. Font: APE

    El seminari se celebrarà el 8 d'octubre a Barcelona. Font: APE

Plataformes i entitats socials europees es reuniran a Barcelona el 8 d’octubre per compartir estratègies en la lluita contra la pobresa energètica. La participació a la jornada és oberta.

L’Aliança contra la Pobresa Energètica-APE, l’Observatori DESC i Enginyeria sense Fronteres organitzen el dissabte 8 d’octubre al Museu Marítim de Barcelona el ‘Seminari europeu sobre pobresa energètica i talls de subministrament’.

“L’objectiu es trobar-nos amb altres moviments europeus que treballen aquesta qüestió per compartir estratègies, conèixer quins problemes estan afrontant i quina és la implicació de les empreses subministradores en altres països”, explica Maria Campuzano, membre de l’Aliança contra la Pobresa Energètica i d’Enginyeria sense Fronteres.

D’aquesta forma, es vol posar en comú què s’està fent en altres llocs per combatre aquesta emergència social i com es poden exigir responsabilitats a les companyies subministradores, tenint també en compte que el sistema energètic no és igual a tots els països i que la lluita contra la pobresa energètica s’enfoca des d’àmbits diversos (dret a l’habitatge digne, canvi climàtic, o sobirania energètica, per posar alguns exemples).

Al seminari hi participaran plataformes del Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Grècia, Irlanda i Catalunya que exposaran les seves experiències. També hi haurà espai per debatre sobre les polítiques que la Unió Europea (UE) està impulsant envers aquesta qüestió i quines són les seves prioritats i interessos. ”Sembla que la UE té molt en compte que es promoguin polítiques en aquest àmbit però de forma que no afectin el mercat”, afirma Campuzano.

La inscripció per assistir a la jornada ja està oberta i pot realitzar-se gratuïtament a Internet a través d’aquest formulari.

Aquesta no és l’única cita prevista aquesta tardor per posar en relleu la necessitat de donar resposta a aquesta emergència. Els dies 3 i 4 de novembre, diverses administracions públiques i la Taula del Tercer Sector Social organitzaran a Sabadell el I Congrés Català contra la Pobresa Energètica, en el qual també té previst participar-hi l’APE.

Afegeix un comentari nou