Suma't a la concentració en homenatge a les dones assassinades per violència de gènere

  • Cartell de la Concentració a Plaça Sant Jaume a les 20.00 per al dilluns 15 de desembre

    Cartell de la Concentració a Plaça Sant Jaume a les 20.00 per al dilluns 15 de desembre

  • Què és violènca? Material de la Plataforma

    Què és violènca? Material de la Plataforma

A 24 de novembre, 14 dones havien mort a Catalunya com a conseqüència de la violència de la seva parella. El CNJC organitza el 15 de desembre un acte per fer-ho visible i involucrar el jovent en la lluita per eradicar la violència masclista.

Segones les dades sobre violència masclista del 2014 publicades per la Unitat de Suport a l'Atenció a les Víctimes a Catalunya, fins a 14 dones han mort com a conseqüència de la violència masclista en l'àmbit de la parella i, paral·lelament, han comptabilitzat 847 casos de delictes contra la indemnitat i la llibertat sexual exercits d'homes cap a dones.

Amb l'objectiu de fer visible la problemàtica, contribuir a sensibilitzar la ciutadania i treballar per prevenir i eradicar la violència masclista, existeix la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, una associació formada per més de 110 entitats de Catalunya. Durant tot l'any, la Plataforma organitza activitats, tallers, concentracions, exposicions, concursos i trobades per avançar en la creació d'una societat igualitària lliure de qualsevol expressió masclista.

Entre les activitats, cada tercer dilluns de mes una de les entitats membres promou una concentració a Plaça Sant Jaume. El proper 15 de desembre és el torn del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), que, en col·laboració amb entitats que formen part de la seva comissió de gènere, ha convocat l'acte per les 20.00 h del vespre.

L'objectiu és crear una jornada reivindicativa amb què atraure l'atenció de les persones joves, considerades pel Consell, "un factor clau en la creació d'un model lliure de violència". L'acte començarà amb la lectura del manifest i dels noms de les dones assassinades. A més, comptarà amb una performance organitzada per Servei Civil Internacional (SCI), que té en marxa la campanya #JoNoComproSexisme, i amb una batucada a càrrec de la Banda Mandanga.

Afegeix un comentari nou