Jornada de Bones Pràctiques en l'àmbit de la Joventut

 Font:
Valls
Dijous, 25/11/2021

La pandèmia ha impactat la vida de les joves de forma desmesurada. Amb la presentació de tres projectes, aquest acte vol reflexionar sobre el treball amb joves en els àmbits de l'ocupació i creació artística, l'oci nocturn i la salut mental.

El col·lectiu dels joves ha estat un dels més afectats per la pandèmia. Els efectes, encara per veure en tota la seva complexitat, són multidimensionals i han marcat el seu ple desenvolupament com a joves, en àmbits com el mercat laboral, la salut mental o el lleure. Amb la presentació de dues noves incorporacions de projectes de Bones Pràctiques abans de la pandèmia - el Crea2 i el Nits Insòmnia -, així com amb la col·laboració d’un projecte no inclòs, però altament necessari i remarcable - el XarXaJove -, es reflexionarà sobre aquests impactes en diferents aspectes de la vida de les joves.

Des de les arts i la cultura, passant per l’escolta activa, l’evasió i l’oci, de manera conjunta es vol preguntar i donar resposta a qüestions similars a les següents: 'Com podem crear espais que potencien el talent jove a la vegada que els professionalitzen? Com gestionem ara les limitacions d’un context com el de la COVID-19 per garantir als joves un espai segur de xarxa, de desconnexió i de col·lectiu fora dels horaris preestablerts? Com - i quan - escoltem a les joves i fem front a les seves preocupacions? En definitiva, com continuem fent front als impactes de la pandèmia en els joves de la forma més holística possible pel seu futur?'

En aquesta jornada, en la què es comptarà amb l'oportunitat de conèixer a fons tres bones pràctiques, els participants s'endinsaran en la relació dels i les professionals de joventut amb joves, es debatrà sobre el paper de la professió, el seu grau d'implicació, rellevància i compromís al voltant de tres temàtiques en el context de la COVID-19: l'oci nocturn alternatiu, l'ocupació juvenil i creació artística i l'escolta i la salut mental de les joves. A més, donada la celebració de les jornades durant el 25N, dia internacional contra les violències masclistes, es replantejarà com introduïm el gènere en aquest escenari post-COVID a través d'aquestes activitats amb un debat i activitats participatives finals per a concloure la jornada.

Podeu inscriure-us aquí.

Data: 

Dijous 25 nov

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Associació Catalana de Professionals de Joventut
Correu electrònic de l'organitzador: 
bpjoventut@gmail.com