Una app per valoritzar la gastronomia i el paisatge dels parcs naturals

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una app per valoritzar la gastronomia i el paisatge dels parcs naturals

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Amb la app Parc a Taula tindràs a disposició en el teu mòbil productes de la gastronomia i l'artesania vinculats als entorns naturals, culturals i paisatgístics dels parcs naturals.

La gestió dels espais naturals ha de ser entesa com una aliança entre actors socials, amb activitats privades que combinen la rendibilitat econòmica amb la gestió sostenible del territori. Parc a taula és un programa de la Diputació de Barcelona que té per finalitat promoure el desenvolupament econòmic al voltant dels parcs.

L'estratègia és donar reconeixement i visibilitat a aquells productes agrícoles, gastronòmics i artesanals elaborats en l’entorn dels parcs naturals de manera sostenible, vinculats per tant amb els valors de la naturalesa i la cultura del territori.

Descarregant-nos la app al mòbil, tindrem informació sobre els 240 establiments adherits al programa Parc a taula, dels quals 20 són allotjaments, 80 restaurants, 24 cellers, 14 establiments, 24 elaboradors, i 78 productors vinculats a 8 parcs de la demarcació de Barcelona.

Es poden fer reserves, gaudir de descomptes, així com disposar de la informació sobre geolocalització, les característiques de cada parc, les activitats que s’hi fan, calendaris de collita dels diferents productes, mercats...

En definitiva, descobrir la cultura gastronòmica, la producció artesana i la viticultura de proximitat i de qualitat dels nostres parcs.

Actualment vuit parcs participen en el programa: Garraf, Olèrdola, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Serralada Litoral, Foix, i Montnegre i el Corredor, Castell de Montesquiu i el Parc Natural del Montseny. En el projecte hi col·labora l’entitat ambiental DEPANA, Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA).

Paral·lelament a la app existeix una guia editada.

Afegeix un comentari nou