Avenços polítics, però les agressions segueixen

Idem TV
Autor/a: 
Carme Porta
 Font: BeSantzurty
Les agressions LGTBIfòbiques troben, en les xarxes socials, suport explícit d’organitzacions i persones usuàries. Foto: BeSantzurt
 Font: Ajuntament de Barcelona
La LGTBIfòbia es mostra de forma violenta i obertament, amenaçant, agredint i assassinant persones. Foto: Ajuntament de Barcelona

Avenços polítics, però les agressions segueixen

Autor/a: 
Carme Porta
Idem TV

Resum: 

Després de la commemoració dels 50 anys dels fets d’Stonewall, la violència no s’atura però la visibilitat i el suport institucional són mostres de progrés.

L’augment de les agressions LGTBIfòbiques arreu està al centre de les notícies, són agressions ferotges i que troben, en les xarxes socials, suport explícit d’organitzacions i persones usuàries. Hi ha exemples diversos i de diferent nivell.

L’atac de la seu d’ILGA Europa a Ginebra amb missatges d’odi antisemites i lgtbifòbics, el recurs del govern de Botswana contra els avenços legislatius LGTBI, l’atac violent a manifestants de l’orgull a Polònia per part de grups ultraconservadors, o l’assassinat a Sant Petersburg de Yelena Grigórieva, activista LGTBI a Rússia. Ella era també activista en altres causes com la protesta contra la reforma de les pensions, per la llibertat dels presos polítics ucraïnesos o el moviment democràtic i antiguerra.

La LGTBIfòbia es mostra de forma violenta i obertament, amenaçant, agredint i assassinant persones amb orientació sexual o identitat de gènere no normativa i activistes. Després de la commemoració dels 50 anys dels fets d’Stonewall, en què es va denunciar aquest fet, la violència no s’atura però els avenços polítics hi són com a contrapès i progrés.

La visibilitat i el suport institucional són mostres dels avenços polítics. A la seu de Ginebra de Nacions Unides es va dur a terme la Setmana d’activisme Trans, entre el 24 de juny i el 12 de juliol, creada l’any 2017 per fer visible la causa i augmentar el lideratge i la participació d’activistes trans i de gènere en els organismes internacionals. S’hi van plantejar els temes que afecten la comunitat trans i proposar canvis en les polítiques internacionals. Hi van participar 16 activistes de 15 països.

Nacions Unides ha renovat el mandat de l’expert independent sobre la protecció contra la violència i la discriminació per motius d'orientació sexual i identitat de gènere. Avalua l’aplicació dels instruments internacionals de drets humans per al col·lectiu LGTBI i dona suport i assessorament als països membres, sensibilitza la població i coopera amb els estats per impulsar polítiques contra la discriminació i la violència per aquests motius. 1.312 organitzacions no governamentals i 174 estats i territoris han donat suport a aquesta renovació.

Afegeix un comentari nou