El Cruïlla col·labora amb ASDENT

Autor/a: 
Laura Casas
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Cruïlla col·labora amb ASDENT

Autor/a: 
Laura Casas

Resum: 

Els beneficis dels taps de plàstic recollits durant el festival es destinaran a la investigació del mal de dent.

Els taps de plàstic de les ampolles que es consumiran durant els dies 11, 12 i 13 de juliol al recinte del Fòrum de Barcelona en motiu del Festival Cruïlla, es destinaran a la investigació d’una malaltia minoritària: el mal de Dent.

La baixa incidència d’aquesta malaltia, que compta amb només 14 casos a tot l’Estat Espanyol, fa que no es destinin recursos a la investigació. Per aquest motiu l’Eva, mare del Nacho únic nen a Catalunya diagnosticat amb el mal de Dent va fundar l’Associació ASDENT.

L’ associació té com a principals objectius donar a conèixer aquesta malaltia minoritària per conscienciar a la població i aconseguir recollir fons per finançar-ne la investigació. A través de les quotes del socis, les donacions puntuals, la venda de samarretes, polseres o penjolls, i amb una campanya que s’anomena «Taps per al Nacho» han aconseguit reunir diners per obrir una línia d’investigació a la Vall d’Hebron de Barcelona pel malt de Dent.

A la iniciativa de recollir taps de plàstic s’hi ha sumat particulars, empreses, col·lectius, escoles, comerços i es calcula que es recullen unes tres tones de plàstic a la setmana. El darrer en vincular-se ha estat el Festival Cruïlla que ha publicat avui a les xarxes socials que col·laborarà amb la recollida de taps de plàstic.

Un festival solidari

Cada any el Cruïlla destina un dels seus espais a muntar una zona informativa per entitats socials i dedica part de la seva recaptació a alguna causa solidària. A més a més de la recollida de taps de plàstic, per segon any consecutiu es dóna la possibilitat als assistents al festival de col·laborar amb Amnistia Internacional en el moment d’adquirir el seu abonament.

Som Energia és una de les cooperatives que formarà part de les carpes informatives destinades a les entitats. És el quart any que hi participa però en aquesta ocasió s’implicarà directament en aspectes organitzatius realitzant accions de conscienciació ambiental.

L’any 2013 es va realitzar la campanya «La fam no fa vacances» del Banc dels Aliments que van impulsar l’associació DJs Contra la fam. Es va recollir més de mitja tona de productes bàsics com arròs, pasta, llegums, oli o llet.

Afegeix un comentari nou