Parelles artístiques al Museu d’Història de Catalunya

 Font:
Font:

Parelles artístiques al Museu d’Història de Catalunya

Resum: 

El passat dijous 23 de febrer s’inaugurà al Museu d’Història de Catalunya l’exposició col·lectiva Parelles Artístiques: Experiències creatives per a la salut mental. Les obres que s'hi exposen són el resultat del treball conjunt entre un artista amateur, usuari dels serveis de salut mental i un artista professional.

Aquesta és la sisena edició del projecte, que s’inicia a mitjans del 2011, amb el procés creatiu per parelles en diverses disciplines artístiques i que culmina amb la presentació al públic de les obres acabades en una exposició que es podrà visitar fins el 8 d’abril.

L’exposició inclou en total 40 obres de naturalesa tan diversa com pintures, escultures, poemes, o audiovisuals. Tots els treballs són fruit de la creació en parella, del diàleg que s’estableix entre els dos artistes i de la capacitat d’expressió de cada un d’ells. Finalment el resultat és un discurs artístic únic i especial, que no és la suma de dues creacions individuals sinó que s’erigeix com una veu única, tot transmetent el vincle creat entre els artistes.

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona és la impulsora d’aquest projecte. En aquesta edició també hi ha participat l’Associació de familiars de persones amb malaltia mental El Far de la Garriga i el Servei de Rehabilitació Comunitària de Granollers. Aquestes associacions han treballat conjuntament per la lluita contra l’estigma de les malalties mentals a la nostra societat.

Si voleu conèixer millor tot el procés del projecte “Parelles Artístiques”, aquí teniu un reportatge molt interessant.

Afegeix un comentari nou