L’Impost de Societats, obligatori per a totes les entitats a partir de l’exercici 2015

Autor/a: 
Noe Alvarez

L’Impost de Societats, obligatori per a totes les entitats a partir de l’exercici 2015

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

La publicació de la Llei sobre l’Impost de Societats confirma que totes les entitats, sense excepció, hauran de presentar l’impost i, per tant, portar una comptabilitat de partida doble.

A qui afecta la nova llei?

A finals de novembre, es va aprovar la Llei 27/2014 de 27 de novembre de l’Impost de Societats que afectarà les entitats no lucratives a partir de l’1 de gener de 2015.

La principal novetat és que s’eliminen els supòsits que eximien algunes entitats d’haver de presentar l’impost.

A partir d’ara, qualsevol entitat -encara que no realitzi cap activitat econòmica i amb independència del seu volum- estarà obligada a presentar l’Impost de Societats.

Fins ara les entitats parcialment exemptes, no estaven obligades a presentar l’Impost de Societats si no feien activitat econòmica i complien els següents requisits:

  • Que els seus ingressos no superessin els 100.000 euros anuals.
  • Que els seus ingressos sotmesos a retenció no superessin els 2.000 euros anuals.
  • Que les rendes no exemptes obtingudes estiguessin sotmeses a retenció.

Principals conseqüències

La llei afectarà els exercicis iniciats a partir de gener de 2015. Això vol dir que, malgrat que l’impost no s’haurà de presentar fins 2016, les entitats hauran de portar una comptabilitat de partida doble des de 2015 a fi de poder identificar adequadament els ingressos i despeses corresponents a rendes exemptes i no exemptes.

D’altra banda, la reforma fiscal referent a l’Impost de Societats no afecta les entitats acollides a la Llei 49/2002, com fundacions i associacions declarades d’Utilitat Pública. Les entitats amb aquest tipus de règim fiscal estaran obligades com fins ara a presentar l’Impost de Societats i continuaran tributant al 10% per aquelles rendes no exemptes que puguin tenir.

Comentaris

Bona tarda,

Ens podeu informar si hi ha alguna aplicació gratuïta per portar la comptabilitat de doble partida com es demana a les entitats?

Moltes gràcies

Bon dia,

El programa que tenim constància que es gratuït per portar la comptabilitat de doble partida és el Contasol. Adjunto l’enllaç amb la notícia que vam publicar sobre diferents programes per portar la comptabilitat:

http://xarxanet.org/economic/noticies/propostes-de-programes-comptables

Gràcies,

Seria possible actualitzar la informació que conté aquest post? Gràcies!

Hola Ana Isabel

Moltes gràcies pel teu comentari. Pots consultar totes les notícies relacionades amb l'Impost de Societats a la secció especial dedicada al tema. Allà veuràs notícies sobre tota l'evolució de la qüestió relacionada amb la gestió de l'impost arran de la reforma fiscal.

Moltes gràcies!

Afegeix un comentari nou