Les compres on line, un gest solidari

Autor/a: 
Marta Quiroga Pons
 Font:
Font:

Les compres on line, un gest solidari

Autor/a: 
Marta Quiroga Pons

Resum: 

Wapsi.org és un projecte que permet captar fons per a ONG's d'una manera gratuïta i innovadora a través de les compres on line que es fan habitualment.

Wapsi.org és una eina de captació de fons i de sensibilització per a ONG's, creada per la Fundació Equilibri, que combina tecnologia i cooperació.

Les compres on line a través d’aquesta plataforma es poden convertir en aportacions solidàries sense pagar més per fer-ho, només hem de tenir present Wapsi en les nostres compres on line quotidianes i accedir a les pàgines de les marques que volem a través del seu portal web.

La idea és que al fer una compra en una botiga d'entre les més de 200 del directori a través de Wapsi, una part dels diners de la compra es destinarà a l'entitat que el comprador triï sense cap recàrrec sobre la compra, és la mateixa botiga qui farà el donatiu.

El lema d’aquesta iniciativa és unir petits gestos solidaris que aconsegueixin aportacions que donin vida a les ONG's.

El repartiment de la nostra compra serà el següent: l’ONG escollida rep el 70% de l’aportació, el comprador rep el 10% en punts regal i Wapsi.org destina el 20% a despeses d’administració, desenvolupament tecnològic i promoció.

La web permet al comprador registrar-se per acumular aquests punts i després canviar-los per regals (productes de comerç just i/o economia solidària) a la botiga solidària de la web.

Aquesta iniciativa dona a les ONG's la possibilitat d'obtenir donatius/aportacions sense cap cost, amb els quals poder decidir com i en què invertir, tenir accés a un públic conscienciat i solidari i una manera de fer difusió activa de les seves activitats a les xarxes socials.

Afegeix un comentari nou