Notícia
https://xarxanet.org/general/noticies/presentacio-publica-de-lisboa-com-a-capital-europea-del-voluntariat
 Font:

Sota el lema "Uneix-te a marcar la diferència" Lisboa va inaugurar el passat 5 de març la capitalitat europea del voluntariat 2015.

General
Notícia
https://xarxanet.org/comunitari/noticies/beatriz-fernandez-els-mes-vulnerables-tardaran-encara-4-o-5-anys-a-estar-en-la-situacio-d-abans-de-la-crisi-que-ja-era-molt-complicada
Beatriz Fernández, directora de la Fundació Escó, a la seu de l'entitat. Font:

La Beatriz Fernández dirigeix la Fundació Escó, que va néixer fa 30 anys al Raval fent un casal on donaven tres àpats al dia a infants desafavorits. Ara el context del barri és diferent, però hi segueix havent nens i nenes amb malnutrició.

Comunitari
Notícia
https://xarxanet.org/social/noticies/lisboa-sera-la-capital-europea-del-voluntariat-2015
 Font:

La nova capitalitat es va designar durant els actes de celebració del Dia del Voluntariat.

Social
Notícia
https://xarxanet.org/projectes/noticies/celebracio-del-dia-internacional-del-voluntariat
 Font:

El proper dijous 4 de desembre, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya commemoraran el Dia Internacional del Voluntariat amb un acte institucional en el qual es clourà la Capitalitat Europea del Voluntariat 2014 que ha ostentat la ciutat.

Projectes
Notícia
https://xarxanet.org/social/noticies/el-17-de-la-poblacio-catalana-fa-voluntariat
 Font:

En motiu de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, fem una ullada al mapa del voluntariat català amb algunes dades.

Social
Esdeveniment
https://xarxanet.org/agenda/celebracio-del-dia-internacional-del-voluntariat
Premis voluntariat

El proper dijous 4 de desembre, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya commemoraran el Dia Internacional del Voluntariat amb un acte institucional en el qual es clourà la Capitalitat Europea del Voluntariat 2014 que ha ostentat la ciutat.

Notícia
https://xarxanet.org/comunitari/noticies/alba-cuevas-barcelona-s-ha-creat-l-etiqueta-de-multicultural-pero-es-queda-en-el-mes-superficial
Alba Cuevas, directora de SOS Racisme, a la seu de l'entitat Font:

Alba Cuevas és la directora de SOS Racisme, entitat que treballa per la igualtat de drets des de fa 25 anys. Parlem amb ella sobre les campanyes que tenen en marxa, de l'activisme i del futur de l'associació.

Comunitari
Notícia
https://xarxanet.org/projectes/noticies/jornada-de-bones-practiques-de-voluntariat-del-projecte-verso
VERSO - Font: nextcom.gr Font:

VERSO clou el projecte de tres anys amb l’edició de dos documents finals: el Catàleg de bones pràctiques de voluntariat i el document que recull les recomanacions polítiques sobre les mesures necessàries per avançar en aquest àmbit.

Projectes
Notícia
https://xarxanet.org/ambiental/noticies/una-entitat-de-barcelona-que-promou-la-mobilitat-sostenible-el-bicicleta-club-de-catalunya
Ciclistes del BACC als carrers de Barcelona (Imatge:BACC) Font:

Una pràctica de mobilitat sostenible amb una llarga llista de virtuts, és anar en bicicleta. Tot i això, calen entitats que posin la bicicleta als debats i agendes polítiques. Parlem amb Albert Sanz i Mònica Enrich, del Bicicleta Club de Catalunya.

Ambiental
Notícia
https://xarxanet.org/social/noticies/marketplace-2014-un-espai-de-trobada-entre-entitats-socials-i-empreses
 Font:

El passat 20 d'octubre el Centre Cultural El Born de Barcelona va acollir el MarketPlace2014, un punt de trobada on més de 70 entitats i empreses van poder compartir, analitzar i donar impuls a la seva activitat i una bona oportunitat per a la captació de voluntaris.

Social
Notícia
https://xarxanet.org/economic/noticies/jaume-marsal-barcelona-ha-de-consolidar-el-seu-teixit-empresarial-i-donar-sortides-dignes-a-la-seva-joventut
Jaume Marsal, president de VAE Font:

L’objectiu dels voluntaris de VAE és compartir els seus coneixements i experiència professional amb les persones que emprenen el projecte de crear una empresa i necessiten l'orientació d’algú amb més experiència en aquest camp.

Econòmic
Notícia
https://xarxanet.org/social/noticies/la-nostra-tasca-es-acompanyar-la-familia-durant-tot-el-proces-de-la-malaltia-des-del-principi-fins-al-final-sigui-quin-sigui-aquest-final
Maite Golmayo, responsable de comunicació de l'AFANOC (Font: Elena Albouy) Font:

L'AFANOC fa quasi trenta anys que treballa amb infants i adolescents a qui els han diagnosticat càncer i amb les seves famílies. Maite Golmayo n'és la responsable de comunicació i explica quina és la realitat de l'entitat.

Social
Notícia
https://xarxanet.org/general/noticies/napols-lisboa-i-basilea-candidates-a-capital-europea-del-voluntariat-2015
 Font:

El 5 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat, se sabrà quina de les tres ciutats serà designada Capital Europea del Voluntariat 2015.

General
Notícia
https://xarxanet.org/comunitari/noticies/enric-capdevila-qualsevol-persona-o-entitat-del-barri-pot-canalitzar-els-seus-projectes-a-traves-de-la-casa-orlandai
Imatge de la Casa Orlandai. Font:

L'Associació Cultural Casa Orlandai (ACCO) va se fundada el 2007 amb l'objectiu de gestionar l'equipament municipal Casa Orlandai. L’Enric Capdevila n'és el president des de fa tres anys.

Comunitari
Notícia
https://xarxanet.org/social/noticies/un-any-mes-el-cor-ens-demana-festa
Un any més el cor ens demana festa Font:

Dissabte 11 d'octubre se celebrarà al Tibidabo la 20a Gran Festa solidària organitzada per l'AACIC.

Social