Barcelona és sinònim de ciutat i universitat refugi

Fundació Solidaritat UB
Programa UB de suport a persones refugiades Font: Fundació Solidaritat UB
Des de 2015, la Universitat de Barcelona impulsa un programa de suport a persones refugiades i provinents de zones en conflicte.
Programa de suport de la Universitat de Barcelona a persones refugiades Font: Fundació Solidaritat UB
El Programa #UBRefugi ha teixit acords interns, interuniversitaris i externs a la Universitat; per exemple, amb l'Ajuntament de Barcelona.
Orpheus XXI, un conjunt musical impulsat pel mestre Jordi Savall Font: Fundació Solidaritat UB
Una de les estudiants del Curs de Transició a la Universitat, impulsat per la UB i l'Ajuntament de Barcelona, forma part d’Orpheus XXI.

Barcelona és sinònim de ciutat i universitat refugi

Fundació Solidaritat UB

Resum: 

La Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona mostraran les accions que porten a terme per facilitar l’accés a la universitat de persones refugiades en l'acte 'Barcelona, ciutat i universitat refugi', el 27 de gener de 2020.

Per al desenvolupament del Programa UB de suport a persones refugiades i provinents de zones en conflicte, la Universitat de Barcelona ha teixit una xarxa interna de treball amb una vintena de grups, departaments i àrees de la UB; una xarxa interuniversitària de col·laboració, i una xarxa externa a la Universitat, que inclou acords amb administracions públiques, centres educatius, empreses i entitats que treballen en l’àmbit del refugi.

Un dels acords és amb l’Ajuntament de Barcelona, amb què la Universitat de Barcelona impulsa i cofinança el Curs de Transició a la Universitat. Per a aquest curs, anualment es concedeixen 15 beques a estudiants en situació de vulnerabilitat econòmica i de drets humans; els quals, una vegada superat el curs i si compleixen els requisits d’accés, poden matricular-se a l’oferta acadèmica de la UB.

L’experiència de dos dels estudiants d’aquest curs centra el curtmetratge-documental «Universitat refugi», dirigit per Pau Faus i produït per Nanouk Films, que es presentarà i projectarà el dilluns 27 de gener a les 18 hores al Paranimf de l'Edifici Històric de la UB, en l’acte 'Barcelona, ciutat i universitat refugi'.

Després de la projecció del documental, tindrà lloc el concert 'Música per la vida i la dignitat' a càrrec d’Orpheus XXI, un conjunt musical impulsat pel mestre Jordi Savall, dirigit per Moslem Rahal, i integrat per músics refugiats i immigrants procedents de diversos països; entre els quals, una de les estudiants del Curs de Transició.

Presidit pel rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias, a l’acte hi intervindran l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el concertista, pedagog i investigador Jordi Savall, designat Ambaixador de la Unió Europea pel Diàleg Intercultural. Es demana confirmació de l'assistència en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou