La Universitat de Barcelona convoca el XIV Premi de Recerca per a la Pau

Fundació Solidaritat UB
XIV Recerca per a la Pau UB Font: Universitat de Barcelona
Els treballs es poden presentar fins al 29 de març de 2019.
Educació per a la Ciutadania Global Font: Fundació Solidaritat UB
Els objectius del Premi són promoure l’educació per a la pau i enfortir la cultura de pau des de la recerca.
Recerca per a la Pau Font: Fundació Solidaritat UB
Les recerques han de tractar alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

La Universitat de Barcelona convoca el XIV Premi de Recerca per a la Pau

Fundació Solidaritat UB

Resum: 

Fins al 29 de març de 2019, es poden fer arribar a la Fundació Solidaritat UB treballs de recerca de batxillerat, realitzats durant el curs 2018-2019, que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

A través de la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP) – ICE, la Universitat de Barcelona convoca la XIV edició del Premi de Recerca per a la Pau, a què es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin estat realitzats per estudiants matriculats als centres educatius catalans durant el curs 2018-19 i que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses temàtiques vinculades a aquest àmbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament humà, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes, la interculturalitat, etc.

Els objectius del Premi, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, són promoure l’educació per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

El guardó consisteix en un xec de 500 € per a l’autor/a del treball i un altre, del mateix valor, per al centre educatiu on s’ha realitzat.

El Premi el resol un jurat interdisciplinari format íntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona, que, per elegir el treball guardonat, té en compte:

  • La vinculació i coherència del treball amb la cultura de pau.
  • El raonament crític i el rigor metodològic de la recerca.
  • La integració de les dimensions local i global de la temàtica.
  • L’originalitat.
  • La contribució del treball a dotar de contingut la cultura de pau.

Des del curs 2014-15, el Premi de Recerca per a la Pau s’atorga conjuntament al Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que guardona el millor treball de recerca d’estudiants d’aquest municipi (segons el veredicte del jurat). Així mateix, des de la cinquena edició del Premi, el Consell Comarcal del Garraf hi col·labora atorgant un guardó propi al millor treball de recerca provinent d’algun centre educatiu de la comarca.

Per optar al premi, els treballs es poden presentar a la Fundació Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 29 de març de 2019.

Afegeix un comentari nou