Ajuda a eliminar les especies invasores marines amb una app

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Ajuda a eliminar les especies invasores marines amb una app

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Una aplicació permet geo-referenciar les espècies invasores en un mapa col·laboratiu del Mar Mediterràni. Qualsevol usuari podrà aportar dades per aquesta causa.

Medmis és una app creada per Geographica, una “spin-off” de la Facultad de Geografia y Història de la Universidad de Sevilla, sota encàrrec de la Unió Internacional de Conservació de la Naturalesa (UICN).

L'aplicació es basa en dos conceptes, l'app pel dispositiu mòbil i la web del projecte. L'app del dispositiu permet realitzar fotografies a les espècies invasores que l'usuari es troba i pujar-les al servidor. La web mostra en un mapa les espècies invasores amb la posició GPS. Mitjançant aquesta geo-referenciació es pot actuar més ràpid amb les espècies invasores. L'aplicació està focalitzada en el Mar Mediterrani.

Biòlegs, científics, ambientalistes i aficionats a la naturalesa poden utilitzar aquesta genial aplicació col·laborativa que ha agafat l'exemple de molts altres projectes com Ushahidi o Crowdmap, lloc de naixement del concepte mapa col·laboratiu. L'app és disponible per iOS i Android.

Font d'informació: Applicantes

Afegeix un comentari nou