La paritat en la política municipal Catalunya-Senegal

Fundació Solidaritat UB
Paritat política municipal Catalunya-Senegal Font: Fundació Solidaritat UB
El seminari web serà dijous, 28 de gener de 2021, a les 18h a través de Zoom.

La paritat en la política municipal Catalunya-Senegal

Fundació Solidaritat UB

Resum: 

La Fundació Món-3 organitza un seminari web sobre paritat en la política municipal de Catalunya i el Senegal, coincidint amb el 10è aniversari de la Llei senegalesa de Paritat. Serà el dijous 28 de gener de 2021, a les 18h a través de Zoom.

El 14 de maig de 2010 l'Assemblea Nacional del Senegal va aprovar, per una amplíssima majoria (només tres vots en contra), la Llei de Paritat del país, per la qual la paritat és condició indispensable per presentar-se a les eleccions i, per tant, hi ha d'haver una participació igualitària de dones i homes en les instàncies electives i semielectives: el Parlament, el Senat i les col·lectivitats locals. En les primeres eleccions legislatives posteriors a l'aprovació de la llei, la presència de dones a l'Assemblea va augmentar de 33 a 64 diputades, el 42,7 % del parlament. Avui, 10 anys després d'aquella fita:

Quina és la situació de la paritat en la política municipal senegalesa?
I si la comparem amb la paritat en la política municipal de Catalunya?
Quin és el rol de les dones electes?
Quin impacte polític, econòmic i social té aquest rol?
Quin nivell d’acceptació desperta entre la ciutadania?
Quins són els reptes de futur?

Són les qüestions que es debatran en el seminari web «La paritat en la política municipal Catalunya-Senegal», que tindrà lloc el dijous 28 de gener de 2021, a les 18 hores (Catalunya) a través de Zoom, en el marc del projecte «Apoderament polític-econòmic de les dones del Departament de Podor (PAPEF-Podor)», de la Fundació Món-3, finançat per l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). Cal inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.

Dins de l'esmentat projecte, la Fundació Món-3 ha realitzat, en associació amb el grup de recerca LASPAD (Laboratoire d'Analyse des Sociétés et Pouvoirs / Afrique - Diasporas) de la Universitat Gaston Berger de Saint Louis, una investigació-acció per reforçar les capacitats de les dones electes dels municipis del departament de Podor. L'anàlisi inicial de la recerca, realitzat en 21 municipis del nord del Senegal, s'explica en aquest resum executiu.

Afegeix un comentari nou