El Premi de Recerca per a la Pau de la UB compleix deu anys

Autor/a: 
Fundació Solidaritat UB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Premi de Recerca per a la Pau de la UB compleix deu anys

Autor/a: 
Fundació Solidaritat UB

Resum: 

Atorgat per la Fundació Solidaritat UB i l'ICE de la Universitat de Barcelona, aquest guardó busca promoure l’educació per a la pau al batxillerat i enfortir la cultura de la pau des de la recerca.

La Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) han lliurat, el 3 de juny del 2015 a la Universitat de Barcelona, el X Premi de Recerca per a la Pau, que es convoca en el marc del programa PAULA i guardona treballs de recerca de batxillerat que tractin alguna qüestió relacionada amb la cultura de la pau.

El treball guardonat amb el X Premi de Recerca per la Pau ha estat "Movimento dos trabalhadores rurais sem terra do Brasil", de Maria Garrido Sellabona, que analitza el moviment dels treballadors sense terra (MST) del Brasil en defensa de la reforma agrària.

Entre les mencions especials, el X Premi de Recerca per a la Pau ha destacat dos treballs de la ciutat de Barcelona ("El desenvolupament de l’educació a Etiòpia", d’Ennatu Domingo, i "Els CIE, una realitat incòmoda", de Mireia Serra) i un treball de Tarragona ("Cos, art i vida: Performances, art d’acció i una marxa molt solidària", d’Iván Claverías).

Igualment, s’han mencionat els treballs "El procés de pau a Síria: pot la diplomàcia imposar-se a la violència?", de Clara Miret, que també ha rebut el premi del Consell Comarcal del Garraf, i la recerca "La lluita silenciosa. Un crit a la llibertat, la democràcia i la igualtat de les dones al segle XXI", de Noemí Egea, Patrícia Pérez i Raquel Arias, a què també s’ha concedit el Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Des d’una àmplia varietat de disciplines i tractant una àmplia diversitat de temes locals i internacionals, el Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona ha abordat, per desè any consecutiu, l’objectiu de promoure l’educació per a la pau al batxillerat i, alhora, enfortir la cultura de la pau des de la recerca.

Més informació de l’acte

Afegeix un comentari nou