La Fundació Joia amb la Reforma Horària

INICIATIVA PER A LA REFORMA HORÀRIA ARA ÉS L'HORA
Autor/a: 
Beatriz Castillo, responsable de Comunicació i RSE Fundació Joia
 Font:
Font:

La Fundació Joia amb la Reforma Horària

Autor/a: 
Beatriz Castillo, responsable de Comunicació i RSE Fundació Joia
INICIATIVA PER A LA REFORMA HORÀRIA ARA ÉS L'HORA

Resum: 

La Fundació Joia ha participat de forma activa en el desenvolupament de l’Inventari Reforma Horària com a empresa pionera en la humanització dels horaris.

A la Fundació Joia, ja fa gairebé 2 anys que es va decidir fer un canvi de mirada envers la gestió del capital humà dins de la seva estratègia. La finalitat d’aquest canvi és molt clar: retenir i atraure el nou talent professional, aconseguir un millor clima laboral i ajudar a les persones professionals a que puguin combinar les seves vides personals i laborals.

Es van endinsar en aquest repte el 2016, humanitzant els horaris (8 a 13 i de 14 a 17h a excepció dels Clubs Socials i del centre especial de treball Apunts, que fa de 8.30 a 14 i de 15 a 19.30h). Amb aquest primer pas fet és quan, gràcies a l’empenta que va donar l’actual directora general de Barcelona Activa, la Sara Berbel, es va sumar a la prova pilot de la Iniciativa per a la Reforma Horària, amb la seva eina de diagnòstic.

La prova pilot es va centrar en la implementació del e-treball de forma genèrica (tant per a càrrecs que fan atenció indirecta com directa). Es va iniciar l’anàlisi de l’entitat i es va veure que abans s’havien de fer moltes coses. De l’anàlisi i assessorament fet gràcies a l’Inventari Reforma Horària, s’han implementat un total d’11 mesures de compatibilització d’horaris i de salut laboral, que se sumen a les ja existents abans del 2015.

Algunes d’aquestes mesures han estat: flexibilitat horària en l’entrada i/o sortida en relació al temps dels àpats, en un mínim de 30 minuts i màxim 1 hora; treballar un màxim de 38 hores setmanals i 8 hores diàries; tenir un matí o tarda lliure a la setmana; política de llums apagades; fixar un horari màxim d’inici de les reunions internes; i una borsa d’hores per a professionals amb pares i mares majors de 75 anys per cura mèdica.

Motius en sobren per a que el Tercer Sector Social se sumi a la reforma horària i un d’ells s’ha de portar com a bandera, i és ser un agent clau i pioner en la transformació social, sempre posant en el centre a les persones.

Afegeix un comentari nou