6 Guies bàsiques per elaborar el pla estratègic de la teva entitat

Autor/a: 
Marina Aguilar i Mañas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

6 Guies bàsiques per elaborar el pla estratègic de la teva entitat

Resum: 

En aquest recurs us mostrem diferents manuals que us ajudaran a analitzar la situació de l’entitat i definir un pla adient a la vostra realitat.

Guía de planificación estratégica en ONG de Acción Social

Aquesta publicació de la Plataforma de ONG de Acción Social reflexiona sobre la planificació estratègica en el si de les entitats no lucratives. Així mateix, mostra els passos que cal fer per realitzar l’anàlisi estratègica , formular el pla i fer el seguiment i l’avaluació d’aquest.

Guía para la elaboración e implementación del Plan Estratégico y Plan de Gestión en Entidades No Lucrativas

En aquest dossier de la Plataforma de Voluntariat Social de la Comunitat Valenciana trobareu tot el que cal tenir present a l’hora de desenvolupar un pla estratègic. A més a més, la guia proporciona fitxes i models per elaborar un DAFO, definir la missió, visió i valors de l’organització, analitzar el processos, definir la matriu de processos prioritaris, formular l’estratègia a seguir o comptar amb un quadre de comandaments.

Guia per elaborar i aplicar un pla estratègic

Tot i que aquesta publicació del Departament d’Educació està pensada per als centres educatius, es tracta d’un material de referència per a totes les organitzacions que volen iniciar-se en la planificació estratègica i comptar amb un pla adient a les seves necessitats.

Manual de ayuda para la gestión de entidades no lucrativa

Aquesta guia és resultat del treball realitzat amb 12 organitzacions a través del “Programa de Diagnóstico de Entidades No Lucrativas” de la Fundación Luis Vives. A partir de l’anàlisi d’aquestes organitzacions, s’estableixen recomanacions tècniques per a la millora de la gestió.

Manual de planificación estratégica

Aquesta guia, elaborada per Iniciativas de Cooperación y Desarrollo i l’Observatori del Tercer Sector de Biscaia, mostra els 12 passos que cal seguir per comptar amb un pla estratègic que respongui a la realitat de l’entitat. El manual també proporciona fitxes metodològiques i models per facilitar l’elaboració.

Planificació estratègica de les Organitzacions No Lucratives

Josep Maria Canyelles reflexiona en aquest article –publicat al número 37 de la Revista Educació Social– sobre com les entitats no lucratives han d’avançar en aquest àmbit si volen ser sostenibles en el temps. Trobareu conceptes com la gestió del canvi, missió, visió i valors de l’entitat o quadre de comandament integral.