Butlletí quinzenal d'informació per a les associacions i les entitats de voluntariat A l'abast
núm. 239
15 de maig de 2008

Novetats

II Jornada de Noves tecnologies i el tercer sector: Aprofitament Global de les Noves Tecnologies organitzada per la Fundació SISOSCAT

SLogotip de les jornades de Sisoscat

La Fundació SISOSCAT té per objectiu promoure la Societat de la Informació, combatre el desequilibri social, la desigualtat d’oportunitats d’aquells col·lectius amb menys recursos econòmics, alhora que vetlla per la reutilització del material informàtic i material electrònic en general. Això ho fa gràcies a les donacions de material que fan les administracions públiques i les empreses que, un cop condicionades, són reutilitzades per entitats beneficiàries que treballen amb col·lectius de risc d’exclusió social atesa l’anomenada fractura digital.

La Fundació SISOSCAT també vol ser el punt de trobada de les entitats del tercer sector que treballen en l’àmbit de les noves tecnologies ja sigui per muntar telecentres locals, impartint classes de formació, o en programes de cooperació amb el tercer món.

La segona jornada que han preparat va adreçada a les entitats del tercer sector que tenen entre els seus beneficiaris a col·lectius marginats o amb risc d’exclusió social, fonamentalment a Catalunya però també a altres indrets del món. Volen que les entitats del tercer sector puguin compartir experiències i aprendre del que fan d’altres a altres indrets.

El programa de ponències d’aquest any és enfocat en les següents línies: Telecentres, Formació, Gestió dels residus?, Serveis pel tercer sector i Experiències al tercer món.

Dia i lloc de les jornades:

Divendres, 29 de maig 2008
Cotxeres Palau Robert
Passeig de Gràcia, núm. 107
Barcelona

Confirmació d’assistència

Fundació SISOSCAT
Tel. 93 459 28 86
A/e sisoscat@sisoscat.org
Inscripció via web

Més informació >

Formació

Més formació
Servei d'Assessorament Informàtic per a entitats Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya 1r Premi Eliseu Colomer Anuari del Tercer Sector Social '09 Servei d'Assessorament en Qualitat per a entitats

Agenda

Crides

  • El Baluard

    Tasques a realitzar: donar suport organitzatiu en la celebració de l’Exposició Mundial de Figures històriques que es durà a terme a Girona del 2 al 6 de juliol de 2008.
    Lloc: Girona
    Dedicació: 2 o 3 hores al dia.
    Perfil: gent amb coneixement de llengües, oberta.

  • Ràdio Marianao

    Tasques a realitzar: els voluntaris d'aquesta ràdio comunitària i cultural realitzaran tasques de producció i realització de continguts radiofònics.
    Lloc: Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
    Perfil: persones majors de 18 anys amb un alt grau de motivació i d’interès per la comunicació i, en concret, pel món de la ràdio.

  • Fundació Save the Children

    Tasques a realitzar: projecte d’Atenció Socioeducativa Domiciliària a Catalunya (preferiblement en català, tot i que no és imprescindible).
    Lloc: Mataró, Granollers, Barberà del Vallès, Sta. Perpètua de la Mogoda, Lleida i Tarragona.
    Perfil: formació i/o experiència relacionada amb l’àmbit de l’educació infanto-juvenil.
    Dedicació: 4 hores setmanals per les tardes.


  • Hatun Sonqo

    Tasques a realitzar: suport a acolliment d’infants en situació de risc en el seu país d’origen.
    Lloc: Pomacanchi (Cusco - Perú)
    Dedicació: de dilluns a divendres.
    Perfil: major d’edat, motivat i amb bona salut.

Campanyes

  • Campanya “Exigeix responsabilitat al BBVA i al Santander”

    SETEM, a través de la seva línia de treball en Finances Ètiques, llança aquesta campanya en línia de recollida de firmes perquè els bancs BBVA i Santander compleixin els acords sobre Responsabilitat Social Corporativa que tenen subscrits i deixin de finançar projectes que danyen el medi ambient i que posen en perill la subsistència de 182,400 persones, la majoria indígenes.

  • Campanya “Un llibre=un 10% per als amics de la neurologia”

    L’Associació AVAN, Amics de la neurologia, ha desenvolupat aquesta campanya solidària per tal de commemorar el 15è aniversari de l’entitat. Consisteix en adquirir un llibre i us l’enviaran sense càrrec de transport, el 10% del cost del llibre es destinarà a l’entitat.

Finançament

Més agenda Més crides

Punt del voluntariat de Sabadell

Imatge de la celebració dels 10 anys del Punt del Volutariat

Programes d’actes per a la celebració del 10è aniversari del Punt del Voluntariat de Sabadell

El Punt del Voluntariat de Sabadell (Vallès Occidental) informa les persones que volen oferir a altres el seus serveis de forma voluntària i se'ls posa en contacte amb les entitats de la ciutat que més s'ajusten als seus interessos. També assessora les entitats en temes de gestió associativa i fa de pont i enllaç entre les diferents associacions de la ciutat.

EL passat 14 de desembre de 2007 va fer 10 anys de la inauguració del servei del PUNT DEL VOLUNTARIAT, que va obrir les portes al públic el 12 de gener de 1998. Amb la celebració dels 10 anys han preparat tot un seguit d’actes que realitzaran amb la participació de les entitats que col·laboren amb el Punt del Voluntariat.

Per mantenir-nos informats dels actes i del seu seguiment han creat un bloc i també trobareu més informació al seu lloc web.

Felicitats per la bona feina!!!

Banner de Generalitat de Catalunya. Departament de Governació i Administracions Públiques Banner de la Fundació Pere Tarrés
A l'abast

Tel 93 410 16 02 | Fax 93 439 45 15 | alabast@peretarres.org