Si no veieu bé aquest butlletí, entreu aquí: http://www.xarxanet.org/xnt/newsletter/butlleti.htm


Butlletí quinzenal d'informació per a les associacions i les entitats de voluntariat A l'abast
núm. 242
1 de juliol de 2008

Novetats

Escola d’Estiu del Voluntariat de Catalunya 2008

El dia 3 comença l'Escola d'Estiu del Voluntariat!

Escola d'Estiu del Voluntariat 2008

Aquest proper dijous comença a Alp (Cerdanya) la tretzena Escola d'Estiu del Voluntariat.
L'edició d'enguany durarà del 3 al 6 de juliol i inclourà 18 cursos impartits per 10 escoles del Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.
Els participants podran optar pels blocs "Eines i recursos per a la intervenció", "Recursos personals" i "Formació per a responsables" que abasten els diferents sectors i tasques.

Consulteu el programa.

Organitza: Secretaria d'Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya

Per a més informació:

www.voluntariat.org
www.xarxanet.org

Novetats

Mulla't tu també per l'Esclerosi Múltiple el 13 de juliol

Mulla't 2008

El Mulla't s'ha convertit en un dels actes de solidaritat més importants del país, que compta amb la col·laboració de 1.200 voluntaris i 600 piscines a Catalunya, així com les més de 70.000 persones que el dia 13 de juliol es mullen tot nedant metres en solidaritat amb l'esclerosi múltiple.
Des del 1994, cada any es convida tota la societat a “mullar-se” en el sentit literal de la paraula, a llançar-se a l'aigua de la piscina més propera per tal de col·laborar en la lluita contra aquesta malaltia.

Organitza: Fundació Esclerosi Múltiple

Més informació:

Fundació Esclerosi Múltiple

Formació

Més formació
Pla de Formació de Voluntariat de Catalunya Articles de juny Servei d'Assessorament Econòmic per a entitats Servei d'Assessorament Jurídic per a entitats Fes-te voluntari

Agenda

Crides

  • Fundació Escó

    Tasques a realitzar: participar en el Casal Menjador d'Estiu com a reforç escolar, monitor de menjador o monitor de dia i segons horari disponible del voluntari. Hi ha unes jornades prèvies d'assistència obligatòria.
    Lloc: Barcelona
    Dedicació: segons la tasca escollida pel voluntari.

  • DYNAMIS. Associació catalana per a la dinamització del tercer sector social i cultural

    Tasques a realitzar: exercir funcions directives en entitats del tercer sector.
    Dedicació: segons la tasca escollida pel voluntari.
    Perfil: persones jubilades o prejubilades.

  • Frater Girona

    Tasques a realitzar: convivència de 15 dies on tant els col·laboradors com les persones amb discapacitats físiques són tractats d'igual a igual. Són les mateixes persones amb discapacitats físiques les que prenen la responsabilitat de les colònies.
    Lloc: Sant Feliu de Pallarols (Girona)
    Dedicació: de l’1 al 15 agost de 2008.

Campanyes

  • Aixeca la mà contra el càstig corporal als infants

    El càstig corporal és una de les formes més visibles de la violència contra els nens. Per això el Consell Europeu us convida a firmar per aquesta campanya i mostrar el vostre suport i opinió.

    Consell Europeu

  • El teu missatge canviarà el món!

    El juliol de 2008 els vuit països més rics del món –el G8- es reuniran al Japó per parlar sobre la pobresa al món i el canvi climàtic. Intermón Oxfam hi serà present per pressionar activament. Per això et demanen que deixis el teu missatge a la seva web.

    Intermón Oxfam

Finançament

Més agenda Més crides

Campanya solidària

Campanya Cap infant sense colònies

La Fundació Pere Tarrés promou un any més la campanya “Cap infant sense colònies” amb l’objectiu que tots els infants i joves gaudeixin de les activitats d’estiu, sense que la seva situació econòmica sigui un obstacle. Aquesta iniciativa consisteix en recaptar fons per oferir beques a nens i nenes de famílies amb pocs recursos econòmics que volen participar en les activitats d’estiu.

Enguany ja s’ha obert el termini de sol·licituds de beques amb la voluntat que, amb l’ajut de tothom, pugui oferir-se al major nombre d'infants i joves l’oportunitat de créixer i d’aprendre durant l’estiu.

Per fer aportacions econòmiques i per a més informació sobre la campanya, podeu consultar el web o trucar al número de telèfon 93 430 16 06.

Banner de Generalitat de Catalunya. Departament de Governació i Administracions Públiques Banner de la Fundació Pere Tarrés
A l'abast

Tel 93 410 16 02 | Fax 93 439 45 15 | alabast@peretarres.org