Si no veieu bé aquest butlletí, entreu aquí: http://www.xarxanet.org/xnt/newsletter/butlleti.htm


Butlletí quinzenal d'informació per a les associacions i les entitats de voluntariat A l'abast
núm. 245
15 de setembre de 2008

Novetats

21 de setembre de 2008

Dia Mundial de l’Alzheimer

Cartell del Dia Mundial de l'Alzheimer

Actualment es calcula que l’Alzheimer afecta 112.000 persones a Catalunya i es preveu que representarà un dels problemes més importants de salut del segle XXI.

La malaltia d’Alzheimer és una realitat que afecta la persona que la pateix, però també les persones del seu entorn qui en tenen cura.

La celebració del dia mundial ha de servir per difondre la importància d’aquesta malaltia i per atendre amb les millors condicions possibles les persones que pateixen l’Alzheimer.

Per això, les diferents associacions i entitats implicades en la malaltia han organitzat més d’un centenar d’activitats diferents que es desenvoluparan durant un mes i mig arreu de Catalunya.

Aquestes activitats s’inicien el 17 de setembre, amb un dinar de germanor al Palau Sant Jordi de Barcelona, i s'estendran fins a mitjan mes de novembre.

Més informació:

Consulteu el tríptic informatiu.

Formació

Més formació
Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya Anuari del Tercer Sector Social 09 Servei d'Assessorament Informàtic per a entitats Servei d'Assessorament Econèmic per a entitats Les millors càpsules del mes

Agenda

Crides

  • Fundació Mona

    Tasques a realitzar: fer de cuidador de primats. El treball bàsic del cuidador és: neteja de les gàbies, preparació de les dietes, donar menjar als primats.
    Lloc: Riudellots de la Selva (La Selva)
    Dedicació: 6 mesos.
    Perfil: salut física i mental. Persones amb alta motivació i compromís.

  • Casal dels Infants del Raval - Projecte UEC reforç escolar

    Tasques a realitzar: al projecte UEC necessita voluntaris per donar suport de reforç escolar a joves de l’ESO en diferents matèries. Seguir el dossier d'activitats amb 1 o 2 alumnes per voluntari i amb el suport de l'educador.
    Lloc: Barcelona
    Dedicació: de dilluns a dijous de 9.15 a 10.30h.
    Perfil: persona major de 20 anys, empàtica i pacient. Capacitat de motivar els alumnes. Treball en equip.

  • Casal dels Infants del Raval - Centre obert infantil

    Tasques a realitzar: al projecte del Centre Obert Infantil que atén nens i nenes entre els 3 i els 12 anys, necessitem voluntaris que dinamitzin activitats de temps de lleure.
    Lloc: Barcelona
    Dedicació: una tarda a la setmana.
    Perfil del voluntari: capacitat de treballar amb infància en risc. Facilitat d'adaptació, dinamisme i iniciativa. Capacitat d'aportar idees.

Campanyes

  • Fotografia Participativa

    Recullen material fotogràfic de tot tipus: des de llibres de fotografia a càmeres de foto digital per realitzar tallers dirigits a col·lectius que tradicionalment no tenen accés a aquest llenguatge.
    Organitza: Ruido


  • Premis 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

    Ja està actiu el portal web d’aquesta campanya. Hi trobareu una agenda d’activitats, enllaços d’interès i l’accés a la cibermanisfestació.
    Organitza: Federació Catalana d’ONGD pels Drets Humans


Finançament

Més agenda Més crides

Silenci... gravem!

S'ha presentat la campanya La pel·lícula de la teva vida del Consell de la Joventut de Barcelona, que vol acostar les associacions juvenils de la ciutat als i les joves.

El Consell de la Joventut de Barcelona ha arrencat al plató 9 de l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV). La iniciativa va dirigida a les persones joves, per a que participin a les associacions juvenils de la seva ciutat, per a que s'impliquin, s'expressin, construeixin, comparteixin... i vol aprofitar el retorn a les aules com un moment força sensible a replantejaments d'agenda.

S’ha començat amb un càsting de joves que explicaven a càmera de quina manera el fet de participar en una associació els ha canviat la vida. Com formar part de l'esplai, del sindicat o del grup de dansa els havia ajudat a fer realitat el seu guió propi. Us el podeu descarregar aquí.

Les joves i els joves podran contactar amb les diferents organitzacions de la ciutat a través del primer cercador d'associacions juvenils, creat pel CJB, que permet localitzar les associacions juvenils més properes a l'adreça que s'hi indiqui.

Ara bé, el plat fort de la campanya és l'estand del Consell de la Joventut de Barcelona a la plaça de Catalunya, durant la Mostra d'Entitats de les Festes de la Mercè, en què, durant els dies 20, 21, 22, 23 i 24 de setembre, una variada programació d'activitats permetrà acostar les entitats al públic assistent.

La pel·lícula de la teva vida és una campanya de promoció de les associacions juvenils de la ciutat. A més de fer-ne difusió pels diferents equipaments i instituts de Barcelona, és molt important comptar amb la vostra col·laboració, per a fer arribar la campanya als seus protagonistes, els joves.

Més informació:

www.lapelidelatevavida.cat
Vídeo de promoció de la campanya

Banner de Generalitat de Catalunya. Departament de Governació i Administracions Públiques Banner de la Fundació Pere Tarrés
A l'abast

Tel 93 410 16 02 | Fax 93 439 45 15 | alabast@peretarres.org