Si no veieu bé aquest butlletí, entreu aquí: http://www.xarxanet.org/xnt/newsletter/butlleti.htm


Butlletí quinzenal d'informació per a les associacions i les entitats de voluntariat A l'abast 310
1 de setembre de 2011

Notícia


Consulta el programa provisional del II Congrés Europeu del Voluntariat
II Congrés Europeu de Voluntariat

El Congrés Europeu del Voluntariat es celebrarà a Barcelona els propers dies 9, 10 i 11 de novembre. La trobada comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i reunirà representants d'importants organitzacions a nivell europeu i català

Notícia


La Mostra d’Associacions de Barcelona
arriba a la setzena edició

Mostra associacions. Font: FCVS

La Mostra d’Associacions de la Mercè celebrarà la seva setzena edició els dies 24 i 25 de setembre, en el marc de la Festa Major.

Les entitats de la ciutat presentaran les seves activitats i projectes a la plaça de Catalunya per apropar el ric teixit associatiu de Barcelona a la ciutadania.En el marc de la Mostra, el dia 25 de setembre la Federació Catalana de Voluntariat Social ha organitzat un flash mob per commemorar l'Any Europeu del Voluntariat.  
 

Formació

Més formació
 
 bloc de xarxanetSegueix-nos a les xarxes socialsPla de Formació del Voluntariat de CatalunyaFes-te voluntariSubscriu-te al butlletí de Xarxanet.org

Agenda

Crides

 • SIDA STUDI

  Tasques a realitzar: traducció i correcció de tota la documentació editada per l’entitat en català i castellà per difondre a través de la seva pàgina web.
  Lloc:
  Online
  Dedicació:
  a acordar.
  Perfil:
  filòlegs, traductors, correctors.

 • ECOIMA Tasques a realitzar: ajudar en el  desenvolupament de la Fira del Medi  Ambient de Tàrrega en les diverses  activitats que es facin.
   Lloc:
  Tàrrega (Urgell)
   Dedicació:
  dies 1 i 2 d’octubre.
   Perfil:
  estudiants, gent amb ganes de  participar en la fira i de fer contactes.
 • Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona  Tasques a realitzar: fer  acompanyament i suport a curadors  de persones amb la malaltia  d’Alzheimer, per tal de fer-los sentir  més recolzats i menys sols.
   Lloc:
  Barcelona    
   Dedicació:
  dues hores a la setmana.
   Perfil:
  persones amb capacitat  d’escolta i empatia.
 • Fundació privada Jubert Figueras Tasques a realitzar: acompanyament  de famílies que han de romandre a  Barcelona durant l’estada a l’hospital  d’algun dels seus familiars.
   Lloc:
  Barcelona
   Dedicació:
  2 hores a la setmana.
   Perfil:
  major d’edat, amb capacitat  d’empatia i escolta activa.

Publicacions

 • “Benvinguts a Catalunya” La Plataforma per la Llengua ha  editat un fulletó en diferents  idiomes, amb la seva  correspondència en català, per  donar a conèixer la  cultura  catalana als tots els turistes  que  visitin Catalunya.

Finançament

Més agenda Més crides Més finançament

Recursos

Les ONG també tenen el seu
espai a Infojobs
Portada d'Infojobs

El cercador de feina per Internet Infojobs obre ara un espai dedicat especialment a les entitats no lucratives i al voluntariat.
El portal ofereix tant treballs remunerats com crides de voluntariat de diferents organitzacions, que es poden inscriure de manera gratuïta per penjar les seves pròpies ofertes. 

Internacional

Intermón Oxfam crea
el Mapa de la fam al món

Mapa de la fam al món. Font: Intermón Oxfam

Intermón Oxfam ha creat un mapa per descobrir els punts del planeta on la fam genera més problemes. L’ONG alerta que actualment al món hi ha més de 1.000 milions de persones que passen gana.


Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar Social i Família
Banner de la Fundació Pere Tarrés
A l'abast

Tel 93 410 16 02 | Fax 93 439 45 15 | alabast@peretarres.org

  Facebook Twitter Youtube Flickr