Si no veieu bé aquest butlletí, entreu aquí: http://www.xarxanet.org/xnt/newsletter/butlleti.htm


Butlletí quinzenal d'informació per a les associacions i les entitats de voluntariat A l'abast 326
1 de setembre de 2012

Notícia


6a reunió del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya
Premi Compromís Democràtic 2012, associacionisme i democràcia participativa


El Departament de Governació i Relacions Institucionals, a través del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica, ha obert la convocatòria d’aquest guardó adreçat a reconèixer les bones pràctiques dels ens locals i del món associatiu.


Notícia


Nova edició del curs de blocs i eines 2.0 per a entitatsAquesta tardor xarxanet.org torna a oferir a les entitats sense ànim de lucre la possibilitat de crear una plana web 2.0 adaptada a les seves necessitats. El nou curs, que comença el 24 de setembre.

Formació

Més formació
Pla de Formació del Voluntariat de CatalunyaSubscriu-te al butlletí de Xarxanet.orgSegueix-nos a les xarxes socialsPla de Formació del Voluntariat de Catalunyabloc de xarxanet
Subscriu-te al butlletí de Xarxanet.org

Agenda

Crides

 • Federació Catalana de Korfbal

  Tasques a realitzar: control entrada, vestuaris, pistes de joc i d'entrenament, bar... responsables d'equips estrangers, logística... diverses activitats que comporten organitzar un mundial.
  Lloc: Barcelona
  Dedicació: segons disponibilitat del voluntari/ària
  Perfil: persones motivades que tinguin ganes de participar en un voluntariat


 • Asociación Designia Tasques a realitzar: Asociación Designia busquem professionals de la comunicació gràfica apassionats amb la seva professió, conscients de la responsabilitat moral que tenen a les seves mans com comunicadors i compromesos amb una societat millor.
  Lloc:
  Catalunya
  Dedicació:
  3 hores setmanals (no presencial)
  Perfil:
  Professionals de la comunicació
 • Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment Tasques a realitzar: Ajuda per portar al dia la comptabilitat oficial de la nostra associació
  Lloc: Barcelona
  Dedicació: 1 dia a la setmana
  Perfil: amb experiència en tasques de comptabilitat


 • Formació i Treball Fuindació Privada Tasques a realitzar: Donar continguts per a la formació i el coneixement en tasques informàtiques
  Lloc:
  Barcelona   
  Dedicació: 
  segons disponibilitat del voluntari/ària
  Perfil:
  Amb habilitats socials, coneixements d’informàtica
 • Fundació Arrels Tasques a realitzar: Acompanyament a persones sense llar
  Lloc:
  Barcelona
  Dedicació:
   segons disponibilitat del voluntari/ària
  Perfil:
  major de 22 anys 
 • Fundació Pere Tarrés Tasques a realitzar: Reforç escolar
  Lloc:
  Barcelona
  Dedicació:
   segons disponibilitat del voluntari/ària
  Perfil:
  amb titol d'estudis secundaris (ESO) mínim

Iniciatives

 • I més recursos per a l'educació en el lleureFormes part d'algun cau, esplai o casal de joves? El Servei Campaments i Més, de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, et proposa 3 nous recursos per a treballar diferents temàtiques ambientals.

 • 356 kilòmetres solidaris pel càncer infantilLa Fundació Enriqueta Villavecchia ha organitzat el repte “365 km solidaris a benefici del càncer infantil” i està buscant col·laboradors. Els col·laboradors que ja s’han sumat a la causa s’han compromès a aportar una quantitat per km realitzat. 
 • Cash mob, potenciant el comerç localDurant els darrers anys persones, entitats i universitats han reivindicat les seves causes a través de flash mobs, scene mobs o lipdubs. Ara arriben els cash mobs, mobilitzacions espontànies que donen suport a petits comerciants o productors. 

Finançament


Agenda

Més crides

Més finançament

Social        

Monedes socials, els diners al servei de les persones i les comunitats

Icona de l'aplicació mòbil de xarxanet.org

La moneda hauria de ser una eina per a l'intercanvi i no una via per especular. Això és el que defensen les diferents iniciatives de moneda social que s'han creat durant els darrers anys a Catalunya. Així, monedes com l'eco i la turuta conviuen amb l'euro en alguns municipis catalans.


Voluntariat

El treball voluntari, clau d'èxit en el foment del català a InternetEn el rànquing de les llengües més parlades al món, el català es troba en el lloc 75. En canvi, se situa entre els 10 i 20 idiomes amb més presència a Internet. Darrera d'això hi ha tota una feina que han realitzat persones, col·lectius i entitats per fomentar l'ús del català a les TIC i a Internet.


Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar Social i Família
Banner de la Fundació Pere Tarrés
A l'abast

Tel 93 410 16 02 | Fax 93 439 45 15 | alabast@peretarres.org

  Facebook Twitter Youtube Flickr