La CAL busca voluntaris i voluntàries per conduir les converses en català del 'xerrem junts'

CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalan
Autor/a: 
Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana
 Font: Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana
Font: Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana

La CAL busca voluntaris i voluntàries per conduir les converses en català del 'xerrem junts'

Autor/a: 
Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana
CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalan

Resum: 

Es tracta d’acompanyar les persones que desconeixen l’idioma o l’estan aprenent a partir d’un treball didàctic basat en la conversa.

En què consisteix el voluntariat?

La principal tasca de la persona voluntària és promoure la conversa entre persones que desconeixen l’idioma o l’estan aprenent. Per fer-ho, la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana) ofereix diversos recursos (imatges, làmines, jocs i objectes reals) que no són específics de l’aprenentatge formal de la llengua, però s’organitzen didàcticament de manera que faciliten la conducció de les trobades.

Quin dia són les sessions de conversa?

Depèn del grup. El 'xerrem junts' té prop de 120 grups de conversa en català per tot Catalunya. Segons la disponibilitat horària i geogràfica de les persones voluntàries, assignem un grup o un altre. Les sessions es duen a terme una vegada per setmana i duren una hora i mitja.

Com puc contactar amb vosaltres?

Les persones interessades a fer el voluntariat, cal que enviïn un correu electrònic a junts@cal.cat indicant el seu nom, cognom, telèfon i l’interès que tenen a conduir els grups de conversa en català.

Durant el mes de gener, l’entitat organitzarà una sessió de formació per a totes aquelles persones interessades.

Comentaris

Arrel de la meva jubilació com a mestre i de la meva formació en el que s'anomena "Estratègies de Pensament Visual" (Escola Miquel Bleach, MNAC, Museu Picasso) penso que puc oferir-me com a voluntari per implementar en grups d’adults aquesta metodologia que pot ser molt útil i engrescadora. És una metodologia que utilitza l'obra d'art com a facilitador, entre d'altres, d'aprenentatges d'estratègies de pensament visual, d'habilitats lingüístiques i comunicatives, per conèixer el nostre patrimoni, de l'autoestima dels participants, de situacions inclusives i tolerants dins la diversitat del grup a on es porta a terme, ... de manera creativa, motivadora i partint des del que sap cadascú, de les seves vivències, sentiments i emocions. La persona i el grup són els protagonistes, el mediador només facilita el procés i el diàleg . És per això que és molt vàlida per treballar amb persones ben diverses i/o amb dificultats d'adaptació per raons de llengua i/o culturals i/o socials,... tant de manera puntual com a forma de motivar, com de manera continuada com a forma d'aprenentatge. Ajuda a posar en pràctica en un ambient distès les estratègies comunicatives adquirides en àmbits d’aprenentatge formal. Podria ser una activitat de reforç i/o de cloenda per a “Xerrem junts”. Els hi passo un enllaç del blog del MNAC a on s'explica de manera molt senzilla què és el VTS, un exemple pràctic del mateix i enllaços significatius on es pot ampliar la informació. http://blog.museunacional.cat/estrategies-de-pensament-visual/ Si volen més informació i/o poden estar interessats no dubtin en fer-m'ho saber. Atentament. Ignasi Solé i Guasch.

Afegeix un comentari nou