T’animes a dinamitzar grups de conversa en català?

CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalan
 Font: Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana
Font: Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana

T’animes a dinamitzar grups de conversa en català?

CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalan

Resum: 

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) busca persones voluntàries per dinamitzar les trobades de conversa en català del projecte 'Xerrem Junts'.

En què consisteix?

El projecte 'Xerrem Junts' és una eina de treball que organitza espais de trobada en què persones que no han estat mai en contacte amb la llengua catalana, o que hi estan però presenten dificultats de comprensió o expressió, entren en contacte amb persones catalanoparlants voluntàries que dediquen part del seu temps lliure a ajudar-les en el camí de l’assumpció del català com a llengua pròpia mitjançant la conversa.

Quin és el perfil de la persona voluntària?

El voluntariat del Xerrem Junts està format per persones catalanoparlants majors d’edat que s’han compromès a dedicar una part del seu temps lliure a ajudar a millorar l’expressió i la comprensió oral del català de persones que hi tenen dificultats.

Per formar part de l’equip de voluntariat només has de ser una persona amb un domini oral de la llengua catalana correcte, una actitud positiva i comunicativa, amb capacitat d’organitzar i planificar les sessions i, sobretot, moltes ganes de participar en el projecte.

En què consisteix el voluntariat?

La principal tasca és promoure la conversa entre persones que desconeixen l’idioma o l’estan aprenent. Per fer-ho, la CAL ofereix diversos recursos (imatges, làmines, jocs i objectes reals) que no són específics de l’aprenentatge formal de la llengua, però s’organitzen didàcticament de manera que faciliten la conducció de les trobades.

Quin dia són les sessions de conversa?

Depèn del grup. El Xerrem Junts té prop de 120 grups de conversa en català per tot Catalunya. Segons la disponibilitat horària i geogràfica de les persones voluntàries, assignem un grup o un altre. Les sessions són d’octubre a juny, es duen a terme una vegada per setmana i duren una hora i mitja.

Com puc posar-m'hi en contacte?

Les persones interessades a fer el voluntariat, cal que enviïn un correu electrònic a junts@cal.cat indicant el seu nom, cognom, telèfon i l’interès que tenen a conduir els grups de conversa en català.

Durant els mesos de setembre i octubre, l’entitat organitzarà una sessió de formació per a totes aquelles persones interessades. Al setembre ens posarem amb contacte amb elles per citar-les a la formació.

Podeu trobar més informació sobre projecte en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou