Un curs pretén cercar possibles vies per afrontar la violència de gènere

Fundació Solidaritat UB
Curs Violència de gènere novembre 2019 Font: Fundació Solidaritat UB
Curs Violència de gènere novembre 2019 Font: Fundació Solidaritat UB

Un curs pretén cercar possibles vies per afrontar la violència de gènere

Fundació Solidaritat UB

Resum: 

La formació, oberta a tots els públics, tindrà lloc els dimarts i dijous del 7 al 21 de novembre de 2019, de 17:30 a 20:30 hores, a l'Aula de Drets Humans de L’Hospitalet de Llobregat.

Quelcom preocupant passa en una societat on, en els darrers 16 anys, han mort més dones i menors per violència de gènere que víctimes d’altres tipus de violència que han tingut molta més repercussió pública.

Cal preguntar-se, potser, què és el que no funciona en un país on existeixen unes lleis pioneres per combatre la violència de gènere: manca de mitjans, manca de compliment de les mesures ja acordades, manca de formació en igualtat als poders que han de dictar justícia, manca d’educació específica a les escoles?

El curs «Violència de gènere: Apunts per entendre les violències masclistes», obert a tots els públics i reconegut amb 1 crèdit ECTS per a estudiants de la UB, pretén cercar els motius i sobretot les possibles vies per afrontar de forma decidida la violència de gènere, entenent aquesta violència com una restricció greu.

Programa del curs
 • Educació sexual integral, el camí necessari per al benestar i el respecte als altres
  Francisca Molero. Directora de l’Institut Iberoamericà de Sexologia i de l’Institut de Sexologia de Barcelona.
 • Eines legals contra les violències masclistes
  Mercè Claramunt. Advocada. Coautora de les bases de llei 5/2008 dels drets de les dones a erradicar la violència masclista.
 • Polítiques públiques contra les violències masclistes: una responsabilitat inexcusable
  Lídia Guinart. Periodista i escriptora. Portaveu del Grup Socialista a la Comissió del Pacte d’Estat per la Violència de Gènere.
 • El paper dels mitjans de comunicació en l'erradicació de les violències masclistes
  Marta Corcoy i Mavi Carrasco. Doctores en Comunicació per la UAB i membres de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.
 • Noves eines contra les violències masclistes: mentoria amb perspectiva de gènere
  Lores López. Coordinadora de Dones Mentores, programa agermanat amb el Centre Danès per a la Investigació i Informació sobre Gènere, Igualtat i Diversitat.
Dates i lloc

Dimarts i dijous del 7 al 21 de novembre de 2019, de 17:30 a 20:30 hores, a l’Aula de Drets Humans de L’Hospitalet (c/ Josep Mª de Sagarra núm. 29 – 08901 L’Hospitalet).

Preu

30€ (15€ per a persones aturades, sòcies de les entitats organitzadores i membres d’entitats de l’Espai de Ciutadania; i gratuït per a joves que s’hi apuntin a través de l’Associació d’Estudiants de l’Hospitalet (AELH) i de l’associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS)).

Informació i inscripcions

El curs està organitzat per l’Espai de Progrés Tres Quarts per Cinc Quarts (Associació UNESCO de L’Hospitalet), el Programa Municipal de la Dona de L’Hospitalet i la Fundació Solidaritat UB, amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, L’Hospitalet pels Drets Humans, la Universitat de Barcelona i la Fundació Món-3.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 934024325 o enviar un correu electrònic a mon-3@mon-3.org.

Afegeix un comentari nou