Uns horts per a la integració sociolaboral de joves del Besòs

Fundació Solidaritat UB
Autor/a: 
Fundació Solidaritat UB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Uns horts per a la integració sociolaboral de joves del Besòs

Autor/a: 
Fundació Solidaritat UB
Fundació Solidaritat UB

Resum: 

La Fundació Solidaritat UB ha iniciat una campanya de crowdfunding per contribuir a finançar un projecte d'integració sociolaboral de joves en risc d'exclusió de l’eix Besòs-Barcelonès Nord a través d'horts urbans.

L’eix Besòs-Barcelonès Nord és una de les zones de l’Àrea Metropolitana de Barcelona més castigades per la crisi i la desocupació, especialment entre els joves. També és una zona amb una alta incidència de població nouvinguda, la qual registra uns índex d’atur i exclusió social molt superiors als de la població autòctona en el mateix territori.

En aquest context, la Fundació Solidaritat UB ha iniciat una campanya de finançament col·lectiu a Verkami per contribuir a finançar un projecte d’interculturalitat i integració sociolaboral de joves en risc d'exclusió de l’eix Besòs-Barcelonès Nord a través d'horts urbans.

Sota la supervisió i l'experiència de professionals d’intervenció social i agricultura, el projecte es durà a terme en espais de Santa Coloma de Gramenet, on un grup de joves desenvoluparan tot el cicle vital d'un hort, alhora que treballen valors per tal de millorar les seves expectatives de futur. D'altra banda, l'activitat de producció agrícola incidirà en la millora nutricional dels beneficiaris i les seves famílies, que disposaran d'una cistella setmanal de productes frescs.

Les aportacions dels mecenes a Verkami ajudaran a configurar l'equip tècnic del projecte i comprar material indispensable per treballar a l'hort. Entre les recompenses per a aquests mecenes, hi ha un lot de llavors, un lot de llibres, una cistella de productes de l’hort o la possibilitat de conèixer l'espai i les feines que s'hi desenvolupen.

La campanya estarà oberta durant 40 dies (fins al 25 de març) i, d'acord amb la mecànica de Verkami, els diners recaptats només es faran arribar a la Fundació en cas que s'assoleixi l'objectiu final de 4.500€.

El de la Fundació Solidaritat, no és l'únic projecte de la Universitat de Barcelona que ha iniciat un Verkami. Sota l'#impulsUB, la Facultat d'Economia i Empresa busca finançar una tesi sobre les causes de l'obesitat, i investigadors de la Facultat de Psicologia demanen suport per a una recerca que ajudi a millorar els tractaments psicològics contra la depressió.

Afegeix un comentari nou