Si no veieu bé aquest butlletí, entreu aquí: http://www.xarxanet.org/xnt/newsletter/butlleti.htm


Butlletí quinzenal d'informació per a les associacions i les entitats de voluntariat A l'abast 303
15 d'abril de 2011

Notícia


Barcelona s’omple d’esperança
Festa Un Dia per a l'Esperança

Més de 40.000 persones es van reunir el dia 10 d’abril al Moll de la Fusta de Barcelona per celebrar la 17a edició d’Un Dia per a l’Esperança, una iniciativa d’Intermón Oxfam que se celebra en diferents ciutats durant els mesos d’abril i maig.

L’acte, marcat per l’esperit solidari, reclamava l’aplicació de la Taxa Robin Hood, un impost del 0,05% sobre les transaccions financeres internacionals. 

Notícia


Nova edició del curs de blocs per a entitats

Curs de blocs per entitats
Xarxanet.org torna a oferir a les entitats sense ànim de lucre la possibilitat de crear un web 2.0 adaptat a les seves necessitats, amb la nova edició del curs de creació de blocs que començarà el 9 de maig. 

Aquesta formació, que s’ha inclòs dins el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya, se segueix a distància a través d’una plataforma virtual que permet a les entitats treballar amb llibertat d’horaris.


Formació

Més formació
 
 Segueix-nos a les xarxes socialsFes-te voluntariSubscriu-te al butlletí de Xarxanet.orgPla de Formació del Voluntariat de Catalunyabloc de xarxanet

Agenda

Crides

  • Fundació Save the Children

    Tasques a realitzar: classes de català a mares nouvingudes d’alumnes d’una escola de Lleida.
    Lloc:
    Balàfia (Lleida)
    Dedicació:
    un dia a la setmana de 15.30 a 17 hores.
    Perfil:
    amb formació i/o experiència relacionada amb l’àmbit de l’educació, la pedagogia, el treball social o la psicologia. 

  • Intermón Oxfam Trailwalker (7 i 8 de maig de 2011) Tasques a realitzar: voluntariat  sanitari, d’organització, de punts de  control i logístic.
     Lloc:
    Parcs Naturals de Sant Llorenç  del Munt i l’Obac, el Montseny i  Montserrat
     Dedicació: depèn de la tasca.
     Perfil:
    persones disposades a formar  part d’uns dels esdeveniments  esportius i solidaris més importants  de l’any i amb ganes de passar-s’ho  bé. 
  • Fundació Arrels Tasques a realitzar: acompanyament  de persones sense llar.
     Lloc:
    Barcelona
     Dedicació:
    a determinar.
     Perfil:
    persones majors de 22 anys
  • Centre infantil i juvenil Esplai Eixida Camps Blancs

    Tasques a realitzar: recolzament de diferents projectes d’infància i adolescència que desenvolupa l’entitat com activitats de lleure i reforç escolar.
    Lloc:
    Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
    Dedicació:
    a pactar amb les persones voluntàries.
    Perfil:
    persones a qui agradi el treball amb infants i adolescents i/o que estiguin cursant estudis relacionats amb l’educació.

Campanyes

  • Discconcerts, música i ball per a la integracióDiscconcerts és un projecte engegat per la Casa de la Música i el Taller d’Idees, amb la intenció, tant d’oferir un espai de lleure a les persones amb discapacitat, com de recollir diners per desenvolupar projectes de participació i integració d’aquest col•lectiu.

  • Campanya 1.000.000 de ciclistes més al 2015 Les entitats ConBici i el BACC  (Bicicleta Club de Catalunya), són  les encarregades de dur a terme  aquest projecte. Consisteix en  redactar un Pla Estràtegic amb  l’objectiu d’incrementar l’ús  habitual de la bicicleta a l’Estat, en  un 50%, al llarg dels propers 5  anys i fer que 3 milions de  persones l’utilitzin.
  • Roses contra l'oblitAquesta és la iniciativa dels Amics de la Gent Gran per al proper Sant Jordi, amb la qual es vol alertar sobre les greus condicions de l’aïllament social i la solitud que pateixen les persones grans a Catalunya. 

Finançament

Més agenda Més crides Més finançament

Associacionisme

Cloenda del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona

2n Congrés d'Associacions de BCN

Després de sis mesos, el 2n Congrés d’Associacions de Barcelona arriba a la seva fi. Durant l’acte de cloenda, que tindrà lloc el 30 d’abril de 2011 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), s’aprovaran les mesures de suport a l’associacionisme consensuades durant el Congrés, que posteriorment es lliuraran als representants polítics. 

Crida

Ajuda a sensibilitzar la població sobre el consum just i solidari

Festa del Comerç Just i la Banca Ètica

Durant el mes de maig municipis de tot Catalunya celebraran la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, una iniciativa coordinada per SETEM Catalunya que compta amb la participació d’Alternativa 3, Intermón Oxfam, Finançament Ètic i Solidari i la Xarxa de Consum Solidari.


Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar Social i Família
Banner de la Fundació Pere Tarrés
A l'abast

Tel 93 410 16 02 | Fax 93 439 45 15 | alabast@peretarres.org

  Facebook Twitter Youtube Flickr