Si no veieu bé aquest butlletí, entreu aquí: http://www.xarxanet.org/xnt/newsletter/butlleti.htm


Butlletí quinzenal d'informació per a les associacions i les entitats de voluntariat A l'abast 300
1 de març de 2011

Notícia


300 números al teu abast

Evolució butlletí A l'abast

El butlletí A l’abast, coeditat per la Fundació Pere Tarrés i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, va néixer l’any 1997 amb la finalitat d’esdevenir un canal de difusió bimensual a l’abast de les activitats i actuacions que du a terme el sector associatiu i de voluntariat, així com de les informacions que es generen al seu entorn.

Amb el pas dels anys i amb els canvis tecnològics, el butlletí s’ha anat adaptant. El primer exemplar, en paper, es va publicar el 15 de juny de 1997 i es va seguir utilitzant aquest format fins al número 155 (15 de juny de 2004). A partir d’aquell moment, començava la segona etapa del butlletí, l’enviament per correu electrònic, que va funcionar fins a l’1 de gener de 2007, quan es va crear el format actual de butlletí electrònic. En la tercera etapa, A l’abast s’ha consolidat i ha aconseguit arribar als 300 números i als 3.000 subscriptors.

Formació

Més formació
 
 Pla de Formació del Voluntariat de CatalunyaFes-te voluntariSubscriu-te al butlletí de Xarxanet.orgbloc de xarxanetSegueix-nos a les xarxes socials

Agenda

Crides

  • Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

    Tasques a realitzar: acompanyar persones grans perquè puguin sortir de casa.
    Lloc:
    Barcelona
    Dedicació:
    divendres al matí cada quinze dies. 
    Perfil:
    majors d’edat i amb sensibilitat pel col•lectiu de gent gran. No es requereix força física.

  • Associació Internacional de Voluntariat  Tasques a realitzar: gestionar el perfil  de Facebook de l’entitat.
     Lloc: des de casa del voluntari o bé  al local de l’entitat situat a Barcelona
     Dedicació: 3 hores setmanals.
     Perfil: jove entre 18 i 25 anys amb  habilitats per gestionar xarxes  socials. 

  • Intermón Oxfam Trailwalker (7 i 8 de maig de 2011) Tasques a realitzar: voluntariat  sanitari, d’organització, de punts de  control i logístic.
     Lloc:
    Parcs Naturals de Sant Llorenç  del Munt i l’Obac, el Montseny i  Montserrat
     Dedicació:
    depèn de la tasca.
     Perfil:
    persones disposades a formar  part d’uns dels esdeveniments  esportius i solidaris més importants  de l’any i amb ganes de passar-s’ho  bé. 
  • Fundació Comtal

    Tasques a realitzar: realització i acompanyament d’activitats lúdiques per a nens en  risc d’exclusió social.
    Lloc:
    Barcelona
    Dedicació:
    del 8 a l’11 de març de 2011 de 10 a 17 hores.
    Perfil:
    majors de 18 anys motivats per realitzar activitats amb infants.

Recursos web

  • Cambiaré?Promoguda pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Cambiaré? és un web que identifica els impactes del Canvi global sobre 70 espècies d'amfibis i rèptils a l’Espanya peninsular.

  • Bloc El meu referent L’associació Punt de Referència  engega un nou bloc en el qual es  recullen testimonis dels diferents  tipus de voluntariat, i expliquen  quins referents tenen.
  • Evalúa+ Nova pàgina web que SIDA STUDI ha creat per tal d‘oferir a les entitats una sèrie de recursos que els permetin avaluar les seves accions en matèria de prevenció de la sida.

youvote.infoPàgina web social de participació ciutadana que permet a les entitats, voluntaris i als usuaris  crear una campanya de sensibilització per recollir signatures, per a la divulgació o la denúncia de qualsevol tema.

Finançament

Més agenda Més crides Més finançament

Voluntariat

Augmenta el nombre de voluntaris de les entitats socials a causa de la crisi econòmica

Voluntaris

Cada vegada hi ha més persones que volen contribuir a transformar la societat. La crisi econòmica ha comportat un alt nivell de desocupació que ha afectat totes les generacions. Per això, des de 2008 ha augmentat considerablement el nombre de persones que volen aprofitar el seu temps per realitzar tasques voluntàries.

Les entitats de l’àmbit social de Catalunya, com Càritas de Barcelona, Creu Roja Catalunya, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Fundació Banc dels Aliments han viscut aquesta tendència dins les seves organitzacions.

Tercer Sector Social

Es constitueix la Plataforma d’Infància del Tercer Sector Social de Catalunya

Plataforma Infància

Una dotzena d’entitats que formen part de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya van constituir la Plataforma d’Infància del Tercer Sector Social de Catalunya el passat 10 de febrer.

Aquest nou òrgan neix amb l’objectiu d’impulsar els drets de la infància a Catalunya, parant especial atenció als infants que es troben en situació de vulnerabilitat.

Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar Social i Família
Banner de la Fundació Pere Tarrés
A l'abast

Tel 93 410 16 02 | Fax 93 439 45 15 | alabast@peretarres.org

  Facebook Twitter Youtube Flickr